Lajmet e fundit

Këta Kur Zihen Dhe Kur Pajtohen? Monika Kryemadhi Dhe Ilir Meta Shfaqen Bashkë Jashtë Shqipërisë Dhe E Ka Pranuar Që…

Kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi është shfaqur sot si zonjë e parë krah bashkëshortit të saj, presidentit Ilir Meta.

Ata kanë marrë pjesë në ceremoninë e vendosjes së përmendores së Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu, në Budapest. Në fjalën e tij kreu i shtetit shqiptar u shpreh se rrënjët e miqësisë midis dy popujve gjenden në lidhjet legjendare të Kastriotit dhe të Huniadit.

Rrënjët e miqësisë midis dy popujve tanë gjenden në lidhjet legjendare dhe aleancën s trategjike të Heroit tonë Kombëtar me Prijësin usht arak dhe drejtuesin e spikatur të Hungarisë dhe të mbarë Europës Qendrore, Janosh Huniadi, të dy mburoja të vlerave dhe të traditave të qytetërimit, por edhe të identitetit tonë europian.
Shtyp/Hap hapësirën e mëposhtme rekl.amuese që të lexoni lajmin e plotë…

Më tej kreu i shtetit thekson se ashtu si në kohën e tyre Hungaria mbetet një mbështetëse e palë kundur e integrimit europian të Shqipërisë dhe ne i jemi thellësisht mirënjohës. “Ashtu si në kohën e aleancës së Kastriotit dhe të Huniadit, Hungaria mbetet një mbështetëse e palëkundur e integrimit europian të Shqipërisë dhe ne i jemi thellësisht mirënjohës.
Shtyp/Hap hapësirën e mëposhtme rekl.amuese që të lexoni lajmin e plotë…

Jam i bindur se fryma e miqësisë dhe e bashkëpunimit të shkëlqyer tradicional historik midis dy vendeve dhe popujve tanë do të forcohet pa u ndalur në të ardhmen. krenarë që vitin që vjen do të kremtojmë së bashku 100-vjetorin e vendosjes së marrëdhë nieve diplomatike midis dy vendeve tona”.