Lajmet e fundit

Çfarë Tregojnë Për Shëndetin Tuaj Këmbët Dhe Nyejt E Ënjtura..?!

Advertisement

Këmbët dhe nyejt e ënjtura janë simptoma të shpeshta për një pjesë të madhe të femrave.

Kjo dukuri e pakënaqshme zakonisht shkaktohet nga qëndrimi i tepërt në këmbë ose nga ecja për periudha të gjata.Por, mund të shkaktohet edhe nga këpucët jo komode, shtatzënia, etj.

Megjithatë, në disa raste tjera, këmbët dhe nyejt e ënjtura mund të jenë simptoma të diçkaje më seriiozee, e që nuk duhet të injoroheet.Venat mund t’i keni të bllokuaraKur sistemi venooz funksionon siç duhet, valvoolaat në veenat tuaja nuk e lënë gj akun të zbres në këmbë.

Me moshën, vaalvolaat kanë tendenca të funksionojnë me më pak efikasitet, dhe kështu ne përfundojmë duke pasur më shumë gj ak në këmbë.Trommbozaa e thellë venozee është një probleem tjetër i cili shpie në ënjtje të këmbëve.

Advertisement

Koagujt e bllokojnnë rikthimin e gj akut nga këmbët në zemër, duke e mbajtur atë në këmbë.Pa trajtim të duhur, kjo sëmunddjee mund të jetë shumë e rreziikshmee.Zemra juaj nuk është duke funksionuar siç duhet

Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0
Advertisement

Ënjtja e këmbëve, apo edeemaa, mund të shkaktohet edhe nga pamjaftueshmëria e zemrës. Kur zemra nuk ka mjaftueshëm fuçii pompuesee, ajo dështon ta shtyjë gj akun nga këmbët në pjesën e epërme të trupit.

Duhet të jeni në veçanti më të kujdesshëm nëse keni edhe simptoma tjera, si dhimbbjee në gjoks, lodhje dhe probleeme me frymëmarrjee.
Mund të keni sëmunddjee të veshkave

Një nga funksionet kryesore të veshkave është largimi i lëngjeve të tepërtat ë trupit.Kur veshkat nuk mund ta kryejnë këtë funksion, atëherë lëngu ekstra në trup mund ta shkaktojë ënjtjen.

Advertisement
Advertisement