Lajmet e fundit

Njëzetë Roje Të Va Rrit Të Enver Hoxhës, Përfunduan Në Ps.Ikia.Tri: Dëgjonim Zhu.Rma, Ul.Ëri.Ma, B.Ri.Tma…!?

Advertisement

Ditën e shenjtërimit të Nënë Terezës, disa media angleze rikthyen në vëmendje kritikat që i bëheshin asaj, sidomos nga britaniku Christopher Hitchens. Mes këtyre kritikave është se ajo ka mbështetur regjime totalitare, duke theksuar vizitën tek va rri i Enver Hoxhës. Por si është e vërteta e kësaj vizite?

Prifti që ka përgatitur rastin e shenjtërimit të Nënë Terezës thotë se ajo është dërguar tek va.rri pa e ditur, pasi kështu ishte protokolli i asaj kohe.
Por, një faqe e lajmeve ka tolike në internet ka një tjetër teori.

Alessandra Nucci nga “Catholic World Report” shkruan se shkrimtari shqiptar Marcel Hila ka rrëfyer historinë e patreguar më parë të vizitës së Nënë Terezës.
Gjithçka nis në shtator të vitit 1985, kur Hila ishte ushtar i paa.rma.tosur në re gjimin kom unist – grada më e fundit në ush.trinë shqiptare, aty ku vendoseshin ata që konsideroheshin të rre.zik.shëm për re gjimin kom unist.

Enver Hoxha kishte vd.ek.ur dhe një ditë në repartin e tyre mbërrin një ushtar i ri, i ulur në pozitë. Ai kishte shërbyer më parë në Gardën e Republikës.
“Ne kishim fr.ikë se ai ishte sp iun”, thotë Hila.
Megjithatë, një ditë ush tari i ardhur nga Garda e Republikës i rrëfeu arsyen e vërtetë përse e kishin ulur në gradë.

Advertisement

“Ne ruanim va.rrin e Enverit. Nuk ia ke idenë se si është aty natën. Dëgjon zhu.rma, ulë.rima, bri.tma, toka dridhet poshtë këmbëve të tua, duket sikur rën.kimet vijnë nga hum.nera.
Është një t.or.turë. Mbi 20 njerëz nga njësia jonë kanë përfunduar në ps.ikia.tri. Duke ardhur këtu, unë shp.ëtova nga e gjitha kjo. Sigurisht punoj më shumë, por të paktën nuk e dëgjoj atë fe.rr”, ka thënë ai.

Katër vite më vonë, në gusht të vitit 1989, Nënë Tereza, e shoqëruar nga vejusha e di ktatorit, mbërriti tek var.ri i Enverit. Katër vite më vonë, në vitin 1993, Hila thotë se ka dëgjuar më shumë për këtë histori nga Dom Lush Gjergji, një prift nga Kosova që shoqëroi Nënë Terezën gjatë udhëtimit në Shqipëri.

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

Ai thotë se Nënë Tereza ishte ftuar nga Nexhmije e cila shpresonte se ndërmjetësimi i saj mund të zh dukte dukuritë e mbinatyrshme që kishin pllakosur va rrin e të shoqit.
Pasi mbërriti tek va rri i Hoxhës, Nënë Tereza u lut për ca kohë. Më pas ajo u lejua të vizitonte va rrin e nënës dhe motrës që saj, që kishin vd.ek.ur në vitin 1971, por ajo nuk ishte lejuar t’i shikonte.

A morën përgjigje lutjet e Nënë Terezës? A u zhduk fenomeni i tm.err.shëm në va.rrin e diktatorit?
Duket se po. Hila thotë se prej asaj kohe gjithçka ka qenë e qetë aty! Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

Advertisement

Advertisement