Lajmet e fundit

Mjeket Zbulojnë Te Verteten: Do Habiteni Me Ate Qe Ju Ndodh Kur Hani Pjeper Para Gjumit

Mjeket zbulojnë te verteten: Do habiteni me ate qe ju ndodh kur konsumoni pjeper para gjumit

Pjepri është një nga frutat më të mira për shëndetin e njeriut.
Ai përmban shumë fibër dhe ujë, një kombinim që parandalon konstipacionin dhe mirëmban shëndetin e sistemit tretës.
Përfitimet e pjeprit janë më të mëdha, nëse ai konsumohet i vetëm pa u përzier me fruta dhe ushqime të tjera.

Arsyeja Përse Pjeprin Nuk Duhet Ta Shoqërosh Me Asnjë Frut Tjetër
Ekspertët thonë se pjepri është një nga ushqimet që tretet më lehtë dhe më shpejt.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Kombinimi i pjeprit me ushqime të tjera që treten ngadalë shkakton trazira në stomak.
Kur pjepri konsumohet me stomak bosh, grimcat e tij lëvizin shumë shpejt në aparatin tretës.
Kësisoj ato përçojnë meritmin e duhur të gjitha vlerat dhe përfitimet shëndetësore.
Por, nëse e hani me ushqime të tjera ose pas ushqimeve të tjera, këto të fundit do të ngadalësojnë tretjen e pjeprit.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Sheqernat tek ky frut i mirë do të fermentohen në stomak dhe do të kthehen në vatër të baktereve të këqija.
Rezultati : një stomak i fryrë dhe i mbushur me gazra.
Frutat Duhen Ngrënë 20 Minuta Para Vaktit
Njeriu mund të jetë në gjendje të përcaktojë nëse ka një sistem tretës të shëndoshë apo problematik.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Në bazë të këtij vlerësimi, njeriu mund të vendosë prioritete në ushqyerje dhe sidomos tek konsumi i frutave.
Ekspertët thonë se frutat duhen ngrënë veçmas ose të paktën 20 minuta përpara vaktit.
Sipas tyre, pjepri nuk duhet kombinuar me fruta të tjera të ëmbla përveç bananes. DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Nëse dëshironi të shfrytëzoni pjeprin ose frutat e tjera për rënien nga pesha, ekspertët rekomandojnë që t’i hani ato përpara vaktit.
Frutat do ju ngopin dhe do të pengojnë që të konsumoni më shumë kalori. DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Nëse vuani nga diabeti i tipit 2, ekspertët rekomandojnë kombinimin e frutit me një ushqim me proteinë ose fibër.
Një kombinim i tillë do të shoqërohet me një ngritje më të ngadaltë të sheqerit në gjak.