Lajmet e fundit

U Shpreh Se Grekët E Kanë Preardhjen Nga Ilirët/ Merr Paralajmërimin Historiania Shqiptare: Do Të….

Media greke ‘Protothema’ i ka kushtuar një artikull historianes Elena Kocaqi dhe deklaratave të saj.

Së fundmi, ata shkruajnë se Kocaqi ka akuzuar Greqinë për vje dhjen e historisë nga popujt e tjetë madje e man ipulon atë. Në shkrim thuhet se Kocaqi ka guxim që thotë se shqiptarët duhet të ishin trashëgimtarët e vetëm të Greqisë së Lashtë.
Hap linkun re.klamues me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

SHKRIMI: / Historianja shqiptare Elena Kotsaki “go diti përsëri”, duke a kuzuar Greqinë për “vje dhjen e historisë nga popujt e tjerë duke e ma nipuluar atë”, deri në atë pikë sa të pretendonte në mënyrë jo historike se shqiptarët janë: “trashëgimtarët e vetëm të Greqisë së lashtë”.
Hap linkun re.klamues me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Duke iu përgjigjur librit të mësuesit të mërguar Panagiotis Barkas , i cili ngre dyshime për shqiptarët, origjinën e Skënderbeut dhe flamurin kombëtar të Shqipërisë, Kotsaki filloi një su lm kundër autorit, librit dhe vendit tonë.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Duke folur kohët e fundit në një shfaqje televizive, Kotsaki tha për Barkas: “Ai është shqiptar, por nuk i njeh mirë burimet historike, për të folur për këto gjëra duhet të jesh historian profesionist. “Ky është një libër politik, i njëanshëm, ” tha ai, duke argumentuar se shqiptarët janë njerëzit më autentikë në Evropë, përpara grekëve dhe romakëve dhe të gjithë të tjerëve.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Duke kërkuar disa minuta publicitet, historiania iu referua edhe historisë së Greqisë, duke argumentuar se: “nuk ka popull grek “, por një identitet pellazgo-ilir në të dy anët e kufirit. Ajo tha në mënyrë specifike: “Ju nuk mund të jeni pasardhës të grekëve të lashtëMe Grekët janë të lidhur me shqiptarët. Në kohën e Trojës, na thuhet se trojanët luten me grekët. Ne shohim burime historike dhe termi grek nuk përmendet ku rrë, por autorët përmendin fiset ilire dhe nga akeasit dhe pellazgët, grekët nuk përmenden.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Po kali i Trojës dhe Eleni? Ata janë pellazgë ” theksoi ajo në mënyrë prov okuese, madje kërkoi një dialog publik me historianët grekë dhe shkoi deri aty sa të pretendonte se shqiptarët duhet të ishin trashëgimtarët e vetëm të Greqisë së lashtë. Marre nga Protothema.gr.
Elena Kocaqi: Nuk guxojmë të mbesim peng e historisë së shtrembëruar, e vërteta duhet thënë – Rajonipress.com