Lajmet e fundit

“Dy Zbulimet E Ali Ukës Për Sali Berishën Që Çuan Në Vra.Sjen E Tij Dhe Të Disa Personaliteteve”

Advertisement

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi i është përgjigjur ish-kryeministrit Sali Berisha pasi ky i fundit para një jave e aku.zoi për vra.sjen e gazetarit Ali Uka, me të cilin kishte banuar në një dhomë, raporton Periskopi.

Thaçi i quante qesharake dhe abs.urde këto ak.uza, duke zbul.uar detaje të padëgjuara deri më tani rreth punës dhe vra.sjes së Ukës në Tiranë.”Shumë qesharak. Pyetja shtrohet pse është arre.stuar Adem Jashari nga Sali Berisha. Pse kom.andanti tjetër Zahir Pajaziti. Pse e kanë injo.ruar Adem Jasharin duke mos e për.fillur fare.

Edhe Fehmi Lladrovcin e shumë e shumë bashkëluf.tarë tjerë të UCK’së. Unë mendoj që për Ali Ukën. Sali Berisha nuk beson as vetë në atë që thotë, se e di që nuk janë të vërteta. Ka pasë pu.shtet ab.solut që na ka bur.gosur vetëm pse i përkisnim UCK’së. Në vazhdën e pozi.cionit të tij anti-çl.irim dhe anti-UCK’’, ka thënë Thaçi në Debat Plus.
Thaçi për herë të parë ka rrë.fyer se si ishte arre.stuar në Elbasan nga auto.ritetet e diku.rshme të Sali Berishës.

‘Argati i Millosheviqit, thotë se jam arr.estuar si ord.iner. Unë jam arr.estuar nën pret.ekstin të arm.ëmbaj.tjes dhe kre.rëve të kall.ashni.kovëve për t’i sjellur për UCK’në. M’i kishe dhënë një deputet i Kosovës. Unë jam arr.estuar 10 orë para vra.sjes së Ali Ukës tek Ura e Elbasanit në mënyrë br.utale nga aut.oritetet e Sali Berishës. Ka dë.shmi që unë kam qenë në kom.isariat kur është vr.arë Ali Uka. Vec nëse i kanë pr.ish dësh.mitë. Ka edhe dësh.mitarë’’

Doku.menti për arre.stimin tim mundet të gjendet në kom.isari.atin nr 1. Kam dekl.aruar mos më keqtrajtoni, kam famlije në Kosovë. Mos më nxj.irrni në Kosovë sepse Serbia pastaj ma sul.mon familjen. Ka pasë aq njerëz arr.ogant sa që kur flitej për UCK’në, ishin në rrugë të gab.uar. Nuk e di cfarë rre.ziku u vihej prej meje Shqipërisë’’, ka thënë Thaçi.
Tutje presidenti Thaçi ka treguar për herë të parë dy zbu.limet që Ali Uka i kishte bërë për Sali Berishën, e të cilat kishin cuar sipas tij deri në vr.asjen e gaze.tarit.

Advertisement

‘’Më duhet ta them për herë të parë. Është e vërtetë. Ali Uka thoshte se kishte zb.uluar për vr.asjen e atdhetarit Remzi Hoxha. Uka pun.onte për Gazetën Shqiptare. Tak.ime të fshe.hta në mes Berishës, Millosheviqit dhe presidentit të Maqedonisë në Ohër. Fli.ste me emra se si kishte përf.unduar Remzi Hoxha dhe rrë.fimi i tij conte direkt në zyrën e Sali Berishës’’.

‘’Flas për takimin e fsh.ehtë në pranverën e 1995. Pret.endim i dytë ishte se kishte zbul.uar ske.mën e qëndrimit të Arkanit në Shqipëri dhe takimet e zyrtarëve të SHISH’it të cilët i mbajte në Fushë Krujë. Fli.ste me fakte se Berisha e dinte për qëndrimin e Arkanit dhe mer.reshin me ko.ntrab.andim të der.ivateve dhe arm.atimit nga Serbia. Këto dekl.arime kanë qenë gjithmonë int.riguese. Sali Berisha e di se kush e ka vr.arë Ali Ukën. Me emër e mbiemër. Ali Uka ka qëndruar dhe ka pi.rë me dy këshilltarë të Sali Berishës dhe dy persona tjerë. Unë e kam kop.jen e ven.dimit gjyqësor për vr.asjen e Ali Ukës’’, shton Thaçi.
Thaçi thotë se tash e kupton dist.ancën e Rugovës, Demaçit e të tjerëve ndaj Sali Berishës.

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

‘’ Tash kam nisë me kuptu Rugovën, Demacin që kishin mbajtur dis.tancë të plotë. Edhe nëse e sheh historinë e përf.shirjes në deklarata për Kosovën, e ka parë Kosovën nën auto.nominë e Serbisë. Tash kjo është e dëm.shme për gjuhën që e sjell në debat, një gjuhë që e ka pë.rça kombin në Shqipëri. E ka përdor veriun jo për të zvhi.lluar e ndërtuar atë vend, por për të nxitë ndja jugut. Janë rea.gime shpër.thyese, të pa.argume.ntuara’’”Në vend të Adem Jasharit për bashkëpunim, Sali Berisha e ka zgjedhur Arkanin.”/PERISKOPI

Advertisement