Lajmet e fundit

Kur Populli Ishte Në Varfëri Totale, Shikoni Se Si Jetonte Enver Hoxha, Gazetari Anglez Publikon Fotot Nga Vila E Ish-Diktatorit (Foto)

 

“Një vend i mrekullueshëm, edhe pse i fr.ikshëm për t’u vizituar. Tirana është një vend interesant. Disa tregime nga Shqipëria vijnë së shpejti.” Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

 

Kështu paralajmëron gazetari i ‘The Guardian’ Shaun Walker i cili është futur brenda vilës së dik.tatorit Enver Hoxha duke ndarë pamjet, të shoqëruara me nga një përshkrim për secilën.
Sa ishte gjallë dik.tatori, e gjithë ‘Zemra e Tiranës’, ish-Blloku, u mbyll për publikun. Vendin e zunë krerët kryesorë të partisë. Tani, kjo është pjesa më e gjallë e Tiranës…

 

Në katin e poshtëm të vilës së Enverit kishte një pishinë dhe një hyrje në një tunel që e çonte në një bun.ker, paranojakun HOXHA, nëse do i duhej t’ia mb.athte.
Ky është një sallon! Këtu një zonë e këndshme dhe komode për të pushuar.
Tre fëmijët e tij të rritur që jetuan këtu, çlirimin e gjenin në dhomat e tyre të gjumit.
Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

 

Këto ishin pllakat e veçanta në banjon e tij.
Ai kishte izolim gjenial të dyerve të dhomës së tij të gjumit por kishte edhe mijëra libra me tematikë të gjerë.
Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

 

Edhe pse shqiptarët nuk kishin akses në literaturën e huaj, Hoxha i dashuronte librat dhe kishte një shpërndarje vjetore të librave francezë që i vinin nga Parisi. Rafte librash kudo. Shumë prej tyre ishin titujt e tij ose literatura të tjera marksiste.
Kjo është tavolina ku Hoxha shkroi disa nga 74 librat e tij!
Varietete të ndryshme të artit të realizmit socialist në mure.
Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

 

Dhomat janë mjaft funksionale, të bëra me më të mirën që Shqipëria ofronte në aspektin e mobiljeve dhe aksesorëve.
Dik.tatori jetoi këtu nga viti 1975 derisa vd.iq në vitin 1985.