Lajmet e fundit

Cfar Tregojnë Simptomat E Sëmundjes Që Shkakton Gishtërinjtë E Bardhë Ose Të Kaltër ?

Advertisement

 

Cfar tregojnë simptomat e sëmundjes që shkakton gishtërinjtë e bardhë ose të kaltër.Mbulimi i gishtërinjve, këmbëve dhe fytyrës me veshjen e duhur të dimrit mund të ndihmojë në parandalimin e gjendjes.Gjatë dimrave ekstremë, disa nga gishtat ose këmbët tona shihen se zhvillojnë zbehje ekstreme. Megjithëse shumë prej nesh e injorojnë këtë gjendje, është e rëndësishme t’i kushtojmë vëmendje të madhe pasi mund të jetë për shkak të sëmundjes së Raynaud.Kjo gjendje e rrallë, që zakonisht shkaktohet nga temperaturat e ulëta, shkaktohet për shkak të ngushtimit të enëve të gjakut, sipas Klinikës Mayo. Mund të shkaktohet gjithashtu për shkak të faktorëve të stresit.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

 

Sëmundja kufizon rrjedhën e gjakut në disa pjesë të trupit, duke shkaktuar ndjesi shpimi gjilpërash dhe mpirje. Zakonisht, është vërejtur që enët e gjakut të prekura janë në gishta dhe në gishtërinj. Më vonë, ato ndikojnë në pjesët e trupit si buzët dhe hundën. Sidoqoftë, shkaku i saktë i gjendjes nuk dihet.Ekzistojnë faza të sëmundjes, fillore dhe sekondare. Faza kryesore nuk duhet të ketë frikë pasi gjendja zgjidhet pa shkuar te mjeku. Sidoqoftë, gjendja dytësore është e rëndë dhe është e lidhur me një sëmundje themelore.

 

Sipas Klinikës Mayo, kushtet dytësore zakonisht shihen pas moshës 40-vjeç. Sindroma e tunelit Carpal të kyçit të dorës, pirja e duhanit, sëmundja e indit lidhës, sëmundja e arterieve janë disa nga shkaqet që mund të çojnë në kufizimin sekondar të rrjedhës së gjakut në trup.Një rast i rëndë i Raynaud sekondar mund të dëmtojë indet në zona me qarkullim të kufizuar të gjakut.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

Advertisement

 

Nëse një arterie është bllokuar plotësisht, ajo mund të shkaktojë edhe plagë. Këto zakonisht janë të vështira për t’u trajtuar. Në skenarët më të këqij, nëse gjendja lihet e pa trajtuar, mund të kërkojë amputim të pjesës së prekur.Temperatura e mjedisit tuaj është gjithashtu një faktor thelbësor. Sipas hulumtimeve, ata që jetojnë në vende më të ftohta janë më të ndjeshëm ndaj gjendjes sesa ata që jetojnë në vende më të ngrohta. Historia familjare është një faktor tjetër.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

 

Nëse ndonjë anëtar i familjes së shkallës së parë si një prind ose vëlla ose motër ka këtë gjendje, ju jeni të prirë ta zhvilloni atë gjithashtu. Kjo gjendje zakonisht vërehet më shumë te gratë në krahasim me burrat. Simptomat e sëmundjes primare Raynaud zakonisht vërehen te moshat 15 deri 30-vjeç.Është jetike që pacientët të konsultohen me një mjek për të kuptuar rrezikun e sëmundjes.

 

Sidoqoftë, mund të merrni edhe masa paraprake për të zvogëluar intensitetin e gjendjes. Veshja e rrobave të përshtatshme të leshta për të mbrojtur gishtat, këmbët dhe fytyrën tuaj gjatë dimrave të ashpër dhe duke punuar në nivele të reduktuara të stresit mund të ndihmojë në parandalimin e gjendjes.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

Advertisement

Advertisement