Lajmet e fundit

Çfarë Janë VlZAT E Bardha Tek MlSHl I Pulës? Detaji Që Do Ju Iere Me Goje Hapur

Advertisement

Konsumuesit e mishit të pulës me siguri i kanë vërejtur vizat e bardha, që gjenden përgjithësisht në pjesën e gj;oksit.

Organizata ndërkombëtare për mb;rojtjen e kafshëve ka treguar një detaj të rëndësishëm që na ndihmon të dallojmë nëse mishi që hamë, ështe i një pule që është rritur natyralisht ose në mënyrë organike.

Dhe kjo vetëm përmes vijës së bardhë që shohim tek mishi i pazier. Vizat e bardha janë në fakt shirita yndyre që kalojnë nëpër mish, si rezultat i mënyrës së kultivimit të pulave. Një fileto natyrale duhet të ketë vizat e bardha vetëm përgjatë anëve, dhe jo përmes mishit.
Nëse yndyra është në mes të gj;oksit të pulës, kjo do të thotë që ajo ka patur një çrreguIIim muskulor kur ishte ende e gjaIIë.

Advertisement

Kjo pasi fermerët përdorin si ushqim koncentratet, për t’i rritur pulat sa më shumë dhe në një kohë të shkurtër.
Për këtë arsye edhe shija e mishit të pulës së rritur natyralisht është më e mirë se sa ajo e rritur në mënyrë organike.

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

Sipas një studimi të vitit 2016 nga Universiteti i Arkansas dhe Texas, hulumtuesit të cilët testuan 285 pula, arritën në rezultatin se 95% e pulave ishin rritur me koncentrate.
Kjo përgjigje i ndihmon kultivuesit për t’u siguruar në blerjen e mishit të pulave natyrale ose jo.

Advertisement
Advertisement