Lajmet e fundit

I Keni Parë Këto Pika Në Xhamat E Makinave? S’e Keni Idenë Për Çfarë Shërbejnë

Të gjithë ata që mësohen të udhëtojnë, shpesh në një makinë moderne, me siguri kanë vërejtur një grup të vogël pikash të zeza, në dritare .

Kjo veçori zakonisht nuk shihet në veturat e vjetra, vetëm në ato më moderne. Atëherë, çfarë janë këto pika të zeza?

Kjo bandë e zezë njihet si band frit ose frit. Është një lloj bojë qeramike e pjekur, e cila depozitohet në skajet e xhamit, përpara trajtimit të nxehtësisë së saj, shkruan meganews.al.
Qëllimi më i rëndësishëm i kësaj bojë qeramike është vula mbrojtëse, e cila ngjit xhamin, për ta mbrojtur atë nga rrezatimi ultravjollcë.Ndiqen! videon per te kuptuar se per qfare behet fjale:Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Përveç kësaj, bojë qeramike lejon që sipërfaqja të jetë më e ashpër ndaj ngjitësit, shkruan meganews.al. Kështu, qelqi nuk do të thyhet, edhe pas një përplasjeje frontale me 64 km / orë, siç shihet në provat e rrëzimit!Ndiqen! videon per te kuptuar se per qfare behet fjale:Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…
Banda e fritave gjithashtu shërben si një funksion dekorativ.

Rripi i fritave aplikohet jo vetëm në skajet e xhamit, por edhe në zonën e montimit të pasqyrës së pasme. Në këtë vend, pika e zezë përmbush funksionin e mbrojtjes së shoferit nga dielli, në mënyrë që rrezet të mos e zbehin atë, shkruan meganews.al.
Nga ana tjetër, kjo bandë e pikave të zeza përmbush një funksion tjetër: Ndihmon të dalloni një automjet origjinal të një kompanie të caktuar, nga një i rremë!

Shpresoj se këto kuriozitete ju kanë ndihmuar që t’i përgjigjeni kësaj pyetjeje, në rastin tim, mjaft të fshehtë… Nëse po, ndajini ato me miqtë tuaj.Ndihmoni ata të zbulojnë se çfarë janë këto pika të zeza në dritaret e makinave… Përktheu dhe Përshtati: Meganews.al
Ndiqen! videon per te kuptuar se per qfare behet fjale:Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…