Lajmet e fundit

Hetem Ramadani Sfidon Mjekët “Hiqni Insulinën, Dëmton Si Sheqeri! Unë E Zhduk Diabetin 100 %, Në 4 Javë”

Advertisement

Flet biznesmeni, njëkohësisht eksperti i Meditimit Transhedental, Hetem Ramadani: Dietat e gabuara dhe ilaçet farmaceutike, po ju vr asin. Sëmundjet shërohen me ushqim!

Hetem Ramadani: Kam shëruar 100 % pacientë me diabet të tipit 2, të sëmurë prej 10 vitesh. Pa asnjë lloj medikamenti (pa insulinë) për 3 deri 4 javë. Më besoni që insulina është më e dëmshme se vetë rritja e sheqerit”…

Hetem Ramadani është njeriu që ka bërë kapërcime të mëdha në jetë. Ka shënuar arritje rekord në fushën e biznesit, ka ndryshuar tërësisht stilin e jetës dhe regjimin, ka mundur të vetëshërohet dhe të shërojë, duke përjashtuar çdolloj mjeti të mjekësisë konvencionale, është i pari që ka përcjellë në Shqipëri dhe Kosovë meditimin transhendental, duke sjellë mësuesit më të mirë të meditimit nga shkolla e Maharishit, e duke financuar projektin, ku mijëra shqiptarë e kosovarë, kryen kurse meditimi.

Krahas meditimit, i cili prej tri dekadash i është bërë shprehi e përditshmërisë, Hetem Ramadani u përfshi në fushën e studimeve shkencore të mjekësisë. Pas dekadash të tëra studime, mbi libra e kërkime shkencore, ai sot ka arritur në një përfundim, i cili hedh poshtë shumë teori të mjekësisë konvencionale. Sigurisht që zoti Ramadani nuk i mbështet këto dije vetëm mbi fjalë, por edhe në fakte të vërtetuara.

Në librin e tij të parë “Shëndeti dhe suksesi nëpërmjet meditimit”, ai sjell prova sesi arriti të shëronte veten pa asnjë lloj ndërhyrjeje dhe trajtimi me ilaçe, pas një aksidenti në ski, ku theu kockën e legenit. Në libër, paraqiten edhe shumë raste të tjera me probleme të rënda shëndetësore, të cilave zoti Ramadani u ka dhënë zgjidhje. Regjimi i jetës së tij bazohet tek ushqimet, aktiviteti fizik dhe meditimi. Ai argumenton se, natyra e ka pajisur trupin tonë me një megafarmaci, të cilën mund ta aktivizojmë nëse zbatojmë regjimin që zbaton ai vetë…

Advertisement

Zoti Ramadani, çdo ditë e më shumë po ndeshemi me teori të ndryshme, të cilat po zëvendësojnë terapitë mjekësore me dieta ushqimore dhe regjime të caktuara. Çfarë mendimi keni për këtë dhe a është e mundur të zëvendësojmë medikamentet me ushqime? Po, është e mundur. Është e mundur që me ushqime, së pari të mos arrijmë të kemi nevojë për të përdorur medikamente dhe së dyti, po qe se jemi prekur nga sëmundjet, me regjimin që unë ndjek, mund t’i zëvendësojmë këto medikamente. Edhe babai i mjekësisë moderne, Hipokrati, 2500 vite më parë ka thënë: le të përdorim ushqimin si mjet shërimi (Let the food be our medicine.

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

Let’s use this medicine). Nëse e pranojmë këtë paradigmë, atëherë bëhet realitet. Ju jeni shumë i përqendruar në çështjet e shëndetit dhe prej më shumë se një dekade i jeni përkushtuar studimeve në këtë fushë. Çfarë ju ka nxitur ta shndërroni këtë në lajtmotivin e jetës suaj?
Kjo ka filluar prej problemeve personale.

Kur isha student kalova një krizë depresioni dhe pastaj kam qenë shtruar në spital. Në momentin kur kam dëgjuar mjekun të thoshte se jam rasti më i rëndë në kardiologji, kur dola nga spitali fillova të lexoja për shëndetin. Doktori më dha pak muaj jetë dhe diagnoza ishte miokarditis. Në të vërtetë, nuk ishte aspak kështu. Lajmi i plote he lin3kun me poshte

Advertisement

Advertisement