Lajmet e fundit

Walker: UÇK Është Siç E Thotë Emri I Saj, TERR0RlSTË Ishin Ushtria Serbe E Tipat Si Arkani!

Advertisement

 

Ish-kreu i misionit verifikues të OSBE në Kosovë, William Walker tha se ish-drejtuesit e UÇK po hetohen padrejtësisht në Hagë, pasi qëllimi i Iuftës se tyre ishte çlirimi i vendit.Sipas tij, termi terr0ristë nuk mund të përdoret për të përshkruar UÇK-në, por ushtrinë dhe paramilitarët serbë si Arkani.

 

“UÇK është siç e thotë emri i saj. UÇK ishte një grup të rinjsh kryesisht, të cilët nuk e duruan më shtypjen dhe krimet e luftës qe po kryheshin nga qeveria e Beogradit. Ata morën armët të mbronin veten e tyre, fshatrat dhe të mbronin familjet e tyre dhe rezultat i kësaj ishte Iufta

 

Mendoj se është një përdorim i çuditshëm i fjalës TERR0RIST, për të përshkruar UÇK. Fjalën TERR0RlST do ta përdorja për ushtrinë serbe, policinë, paramilitaret, tipat si Arkan dhe grupet e tij të milicive që kryen akte vërtetë të tmerrshme në Kosovë”, tha Walker.

Advertisement

 

Walker, që ishte dëshmitar i mizorisë së Reçakut, që do të ndryshonte më pas historinë e Kosovës, tha se Kosova dhe Serbia nuk janë trajtuar njësoj, pasi palës humbëse, Serbisë, nuk po i kërkohet përgjegjësi për mizoritë që ka kryer në Kosovë.

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

 

Zyrat e prokurorisë speciale pretendojnë se KRlMET e Iuftës, mizoritë u kryen nga UÇK. Dhe tani ata po përpiqen të hetojnë disa njerëz të cilët i kane identifikuar si fajtorë… po flasim për 5 luftëtarë që kane shkuar në Hagë, përfshirë presidentin Thaçi dhe ish-kryetarin e parlamentit, Kadri Veseli.

 

Një prej tyre ishte komandant në terren, Jakup Krasnqi, të cilin e njoh e kam takuar disa herë gjatë Iuftës. Ai nuk ka qenë luftëtar në gjykimin tim, ka qenë zëdhënës i UÇK dhe Thaçi nuk ishte një Iuftëtarë, ishte një drejtues politik i organizatës.

Advertisement
Advertisement