Lajmet e fundit

Një Aktore Mjaft E Njohur Dhe E Dashur E Ekranit Shqiptar, E Gjeni Dot Se Për Cilën Bëhet Fjalë

 

Më poshtë kemi listuar 10 prej aktoreve të kinematografisë së vjetër shqiptare:
Roza Anagnosti – Një ndër aktoret më të kërkuara nga regjisorët e asaj kohe ishte padyshim Roza Anagnosti. Aktorja e shumë filmave shqiptarë përpos aftësive të saj në fushën e kinematografisë, spikati gjithashtu për tiparet. Dhe kush më mirë se kjo foto e saj e viteve të fundit e provon këtë.

 

Tinka Kurti -Mollëzat e Tinka Kurtit nuk mund të të shpëtojnë kurrsesi. Të ngritura, natyrale dhe në harmoni me çdo tipar tjetër të saj.
Ermira Gjata – Aktorja e Shi në plazh dhe shumë filmave të tjerë duket sikur nuk ka nevojë për kurrëfarë grimi për t’i nxjerrë në pah tiparet.

 

Elida Janushi – Mësuesja e famshme tek Shoku Ynë Tili dhe aktore e shumë filmave të tjerë.
Eva Alikaj – Me shumë gjasa të gjithë aktoren e njohim ndryshe si Elsa, personazhin e famshëm tek filmi Pallati 176-të. Mollëzat e kapërcyera harmonizoheshin perfekt me fytyrën e imët të aktores.

 

Antoneta Papavli – Që nga koha kur është shkrepur kjo foto kanë kaluar shumë dekada dhe sërish nuk ka asgjë që mund të fshehë.
Matilda Makoçi – Makoçi nuk mund t’i mungonte kurrsesi kësaj liste. Buzëqeshja e një prej aktoreve më të bukura të kinemasë ka mbetur për një kohë të gjatë në kujtesën e shqiptarëve. Pavarësisht viteve, tiparet e Matilës janë po ato të 25 viteve më parë.

 

Merita Zoto – Ishte e pamundur që kur shfaqej Irena e famshme e Pallatit 176-të, të mos të mbeteshin sytë tek mollëzat perfekte dhe të qeshura. Sigurisht, nëse do të mund t’ja realizojnë kështu!
Luiza Xhuvani – Luiza Xhuvani me të drejtë konsiderohet si një ndër aktoret më të bukura të kinematografisë shqiptare./aktoret.com