Lajmet e fundit

Pirro Dhima: Jam Puro Grek Dhe S’kam Lidhje Me Shqiptarët, Enver Hoxha Më…

 

Ish-peshëngritësi i njohur Pirro Dhima i është rikthyer edhe njëherë debatit mbi orig.jinën e tij, që pak ditë më parë shka.ktoi rea.gime të shumta në të dyja anët e kufirit.

 

“Unë jam një grek i lindur në Shqipëri”. Ishte kjo përgjigja që Pirro Dhima i dha gazetares greke Elena Akrita, e cila e cilësonte me origjinë shqiptare.

 

Për të sqaruar debatin, por edhe periudhën që kaloi në Shqipëri derisa u largua për në Greqi, Pirro Dhima foli në një intervistë të gjatë për një nga mediat e vendit fqinj. Ai tregon se në Greqi shkoi në 7 shkurt 1991, kur isha 19 vjeç, ndërsa rrëfen përkujdesjen e gjyshes dhe regjimin e Enver Hoxhës.

 

“Gjyshja ime u kujdes për mua, ajo më mori nga babai im nga Tirana sepse familja ime ishte e zënë me punë, dhe kështu që foshnjë isha në Himarë me gjyshen time. Grua e mrekullueshme dhe e mençur.