Lajmet e fundit

Kurti Ndan 4000 Banesa SociaIe Per FamiIjet Ne Nevoje…!

 

Kurti mori pjesë në tryezën e rrumbullakët për Programin e banimit adekuat social për Kosovë.Albin Kurti, në hapje të tryezës së rrumbullakët për Programin e banimit adekuat social për Kosovë tha se banimi social është infrastrukturë kritike për të ngritur mirëqenien dhe sigurinë e qytetarëve,

 

për barazi sociale e për të fuqizuar e zhvilluar komunitetet. Me ç’rast ai theksoi edhe se funksioni i banimit social shkon përtej strehimit të njerëzve në nevojë, sigurimit të banimit të përballueshëm për komunitetet me të ardhura më të ulëta dhe përmirësimin e mirëqenies së tyre të përgjithshme.LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK IAMEN ME POSHTE

 

Qeveria është duke punuar në këtë drejtim dhe programi i banimit social parashihet edhe në Programin e Q. së Kosovës 2021-2025.Me këtë rast sipas komunikatës për medie nga zyra e K. thuhet se Kurti, ta ketë theksuar se brenda mandatit, synojnë ta krijojnë programin për banim social, si dhe të mundësojnë banim të përballueshëm për 4 mijë familje.

 

Kjo do të arrihet përmes skemës “120×120” dhe “150×150”, ku familjet përfituese do të bëhen pronarë të banesave me këste mujore prej vetëm 120 respektivisht 150 eurove maksimumi dhe për një periudhë kohore prej jo më shumë se 120, përkatësisht 150 muajve.

 

Kostoja vjetore e këtij projekti është rreth 22 miIionë euro, mirëpo kjo shumë gradualisht i kthehet institucionit, i cili do të themelohet dhe ngarkohet me zbatimin e projektit”, thuhet në komunikatë.