Lajmet e fundit

Sulmi Ndaj Ukrainës, Paralajmërim I Zyrtarit Amerikan: ‘Është Vetëm Fillimi. Rusia Po Përgatitet Për Një Pushtim Të Plotë’!

 

Tashmë që trupat ruse u futën në Ukrainë, ekspertët analizojnë se çfarë do ndodhë më pas.
Sulmet në Ukrainë janë pjesë e “fazës fillestare” të një pushtimi rus “në shkallë të gjerë”, thotë zyrtari amerikan i mbrojtjes.

 

“Ka të ngjarë që ju do ta shihni këtë të shpalosur në faza të shumta, se sa kohë, nuk e dimë, por ajo që po shohim janë fazat fillestare të një pushtimi në shkallë të gjerë,” tha zyrtari i lartë i mbrojtjes.

 

“Ata janë duke bërë një lëvizje në Kiev,” tha zyrtari.
Sulmi, i cili filloi me lëshimin e raketave në Ukrainë rreth orës 21:30. ET mbrëmë, përfshin “tre akset kryesore të sulmit,” tha zyrtari.

 

Ka një sulm nga jugu në veri “në thelb nga Krimea në një qytet të quajtur Kherson”, ka një sulm tjetër nga veriu i Ukrainës qendrore në jug “nga Bjellorusia në Kiev”, dhe ka një sulm të tretë “vetëm në veriperëndim të Kievit. dhe vetëm në verilindje të Kievit,” nga Bjellorusia në drejtim të Kievit, tha zyrtari.

 

“Ne ende besojmë se është vlerësimi ynë, se ata kanë çdo qëllim që në thelb të presin kokat e qeverisë dhe të instalojnë metodën e tyre të qeverisjes, e cila do të shpjegonte këto lëvizje të hershme drejt Kievit,” shtoi zyrtari.