Lajmet e fundit

Folën një orë në telefon/ Putin i është ankuar kancelarit gjermanë: Shqiptarët dhe kosovarët po Iüftojnë për Ukrainën…

Presidenti rus Vladimir Putin, tentoi sërish të përfshijë Ballkanin në l uftën në Ukrainë, pasi pretendon se po shtohen me rcenarët nga vendet e treta që marrin pjesë në konflikt.

 

“Ne kemi vërejtur gjithnjë e më shpesh paraqitjen e mercenarëve nga vendet e treta, duke përfshirë nga Shqipëria dhe Kroacia, lu ft ëtarë kosovarë, madje edhe xhi had istë me përvojë në lu ftim et në Siri”, shprehet presidenti Putin.

 

Këtë shqetësim ia përcolli kancelarit gjerman, Olaf Schoz, me të cilin zhvilloi një bisedë telefonike që ka zgjatur një orë. Pika e vetme e diskutimit ka qenë lu fta në Ukrainë.

 

Presidenti rus njoftoi se delegacionet e Moskës dhe të Kievit do të zhvillojnë raundin e tretë të negociatave për paqe gjatë fundjavës.