Lajmet e fundit

U Ndodhe Shpesh Që T’iu Shfaqen Njo Llat E Kuqe Në Sy? Ja Përse Shkaktohen Dhe A Duhet Me Të Vërtetë Që Të

U ndodhe shpesh që t’iu shfaqen njo llat e kuqe në sy? Ja përse shkaktohen dhe a duhet me të vërtetë që të

Edhe pse mund të bëjnë shumë përshtypje, në përgjithësi këto njolla nuk paraqesin ndonjë problem ser ioz për shëndetin. Zakonisht, njo llat e kuqe në sy shkaktohen nga një go. ditje ose dëmtim.

Ato janë rrjedhje të gja. kut që shfaqen në pjesën e bardhë të syrit si pasojë e ça rjes së kapilarëve. Në pjesën më të madhe të rasteve, këto probleme larohen vetë brenda një jave. Përgjithësisht, ato nuk shoqërohen nga shenja të tjera. Megjithatë, rekomandohet një vizitë okulistike në rastin e rrjedhjes së jashtme të gja. kut, gjurmëve të gja. kut në iris, dhi mbje të shpeshta, shikim i turbullt, ndjeshmëri ndaj dritës dhe ënj tje e syrit.

Konjuktiva- Konjuktiva është një membranë shumë e hollë, elastike dhe transparente e cila vesh pjesën e bardhë të syrit, e quajtur sklera. Luan një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e syve pasi përbën një pen. gesë mbrojtëse ndaj inf. eksioneve të mundshme. Në konjuktivë janë të pranishme një numër i madh enësh gja. ku të cilat mund të çahen dhe të shkaktojnë rrjedhje të vogla të gja. kut në sy.

Pse shfaqen këto njolla në sy? -Në pjesën më të madhe të rasteve, vijnë si pasojë e një ose më shumë shkaqeve të mëposhtme. -Rritje e papritur e presionit të gja. kut. -Tra. uma në sy të shkaktuara nga një go. ditje apo thjesht fërkim i syrit. -Disa med. ikamente mund të ndryshojnë koagulimin e gja. kut dhe të shkaktojnë shfaqjen e njollave të kuqe në sy. -Disa sëmundje si hipertensioni ose diabeti melit shoqërohen me skuqje dhe hem. orra. gji në zonën e sklerës. Me kalimin e ditëve, ngjyra rregullohet vetë. Është gjithashtu normale që syri të marri një ton të verdhë gjatë procesit të shërimit. Nuk është e këshillueshme t’i fërkoni sytë, pasi mund të rrisni sasinë e gja. kut që rrjedh.