Lajmet e fundit

Zbardhet! CIA ne vitin 2010 kishte dalur me harten e Lugines si pjese e Kosoves para se te dilte Thaci me kete ide – Ja per cilen harte behet fjale..

 

CIA para idesē sē Thacit, nē vitin 2010 ka dalur me hartēn e Luginēs si pjesē e Kosovēs.IA, Stephen Meyer paralajmorēn: Ballkani me kufij tē rinj herēt a vonē. Presheva me Kosovē!Nē Ballkan, herēt a vonē, do tē ketē ndryshim tē kufij,ve, tha i ish-zēvendēsi i shefit i CIA-s Steven Meyer. Ai thotē se kufijntē e ri mē shumē gjasa do tē tēr,hiqen nē Maqedoni, por edhe nē Kosovē dhe Serbi, pērfjsir ekuet Luginen e Preshevēs dhe Veriun.

 

Harta e CIA-s kahere Serbinē Jugore e bashkruar me Kosovēs (“The CIA Map has already Annexed Southern Serbia to Kosovo”)Ai beson se “BE-ja nuk ka zgjidhje pēr Ballkanin dhe se Shtetet e Bashkuara nuk jane mē e interesuar nē Ballkan”. Stephen Meyer, ka thēne se Kosova duhet tē ndahet pēr,gjatē vijave etnike. Beogradi duhet tē zgjedhē me rekomandimin e Samarxhiçit pēr vitin 2008 pēr tē ndarē Kosovēn pēr,gjatē vijave etnike.

 

Prandaj, Serbia do tē ushtrojē sovranitetin e plotē nē veri tē lumit Ibēr, sikur edhe shqiptzaret ne Luginen e Preshevēs, ku shqiptaret pērbējnē mē shumē se 90 pēr qind tē popullsisē. Keto ndyrshime kufij,sh ne ballkanin e “nxhete” i ka paralajmēruar edhe profesori i njohur amerikan Alan Kuperman, ekspert pēr Ballkanin dhe profesor nē Universitetin Amerikan nē Teksasit nē Austina, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonē”.

 

Jo vetēm qē Serbia shfaqet pa Kosovēn, por Presheva, Bujanoci, Prokuplje dhe Vranja tani janē pjesē e njē Kosove (“Not only is Serbia shown without Kosovo, but Presevo, Bujanovac, Prokuplje and Vranje are now part of a newly expanded Kosovo”) ka shkruar autori i njoh ame,rikan By Julia Gorin ne vitin 2010 duke ju referuar burimeve te CIA-s dhe Global Research, transmeotn agencia e lajemeev “Presheva jonē”.
Lugina e Preshevēs duhet tē ketē marrē,dhēnie tē veçanta me Kosovēn, duke pēr,fshirē mundēsinē e bashkimit me Kosovēn nē bazē tē referendumit tē vitit 1992. (“The Presevo Valley must have special relations with Kosovo”)

 

Sipas ketij raporti “Nē fakt, nuk ka shumē serbē nē rajon qē duhet tē asimi,lohen. Pērveç Medvegjēs, shqip,tarēt pērbējnē shumicēn: nē Preshevē 90 pēr qind e popullatēs dhe nē Bujanoc 54.5 pēr qind (regjistrimi i vitit 2002).

 

Nē tērēsi, rreth 70.000 shqiptarē jetojnē nē rajon.” (“In fact, there are not much Serb in the area to be assimilated with. Except Medvedja, the Albanians form the majority: in Presevo 90 percent of the population and in Bujanovac 54.5 percent (2002 census). In sum, nearly 70.000 Albanians live in the region.”) /burimi Presheva Jone/* Dr. Steven Meyer ēshtē Krye,tari i Programit tē Sigurisē Kombētare nē Akademinē Daniel Morgan.

 

Ai shērbeu 25 vjet nē Agjencinē Qendrore tē Inteligjencēs si njē analist dhe menaxher i lartē i inteligjencēs dhe si zēvendēs shefi i Task Forcēs Ballkanike tē CIA-s nē vitet 1990.