Lajmet e fundit

Ngrihen tensìonet ne BaIIkan / Shteti mìk i Shqiptarëve kërkon nga SHBA armē speςiale…

Rrëzimi i një droni nga Iufta në Ukrainë ka alarmuar Kroacinë. Një delegacion nga Ministria Kroate e Mbrojtjes do të udhëtojë në Uashington javën e ardhshme dhe do të kërkojnë që ushtria amerikane të vendosë përkohësisht sistemin kundëra.jror “Patriot” në Kroaci.

 

Lajmi bëhët i ditur nga ministri kroat i Mbrojtjes Mario Banožić, i cili paralajmëroi se në bisedimet në Uashington javën e ardhshme dhe do të diskutohet edhe për sistemin “Patriot”.Ai është një sistem që ushtria amerikane e instaloi së fundmi në Poloni si pjesë e mbrojtjes së NATO-s.Këto sisteme amerikane ndodhen në Gjermani, nga ku ushtria amerikane i vendos në të gjithë Evropën.

 

“Patriot” përmban një radar shumëfunksional që kryen njëkohësisht vëzhgimin e hapësirës ajrore, zbulimin dhe gjurmimin e objektivave dhe raketave dhe rrëzimin e tyre.Kroacia shpreson se vendosja e këtyre raketave do të mbrojë hapësirën e saj ajore nga Iufta në Ukrainë.

 

Mes b ombardimeve të vazhdueshme, një dron ushtarak i prodhimit sovjetik ra në Zagreb, pranë një konvikti studentor.