Kosovë

Çun Lajçi i ashpër: “Më duket se quhet Albin”

 

Çun Lajçi aktor shumë i dashtun për publikun shqiptar dhe botues i shume librave, nuk rrin indiferent ndaj zhvillimeve politike ne vend. Ai në këtë shkrim ishte shumë i ashpër.

Si një nder vrojtuesit e zhvillimeve politike në vend, ishte shume i ashper me ish pushtetarët, te cilët i thumboi ashper ne kete shkrim siç vijon (postimi pa nderhyrje):

M’duket se quhet Albin!

M’duket se asht Kryeministër që mua s’me duhet, e atdheut po!

Ju mund t’mos e duroni as madhështinë as vogëlsinë e tij. Mund ta u.rreni por jo edhe t’flisni mbarë e mbrapsht vetëm pse keni a.verzion ndaj tij!

Ai s’iu prishë me Amerikën nëse ju jeni t’prisht!

Kurkush s’iu fajson pse egoja juej asht thurë gabim e s’duroni hije tjetër, diell tjetër, frymë tjetër, mendim tjetër, fjalë tjetër, e mbi t’gjitha guxim për veprim ndaj hajnít, mashtruesít, fajdexhíut, v.rasesít, dh.unuesít e shitësit t’Atdheut!

 

Ai s’ban pazar me troje e me gurët e kufinit!

Ai s’i ka mbushë xhepat me shitëblembje!

Ai s’e don atdheun për lek.

Ndoshta s’derdhi gj.ak sa ju, por djersë ma shumë se ju po.

Atij mundësh me ia thye kokën n’gurët e kufinit, por gurët me i lëvizë si Ju jo!

Mos e shani kot ju që e keni për interes politik, se populli e din kush asht,e populli nuk shahet pse e don aq shumë!

 

M’duket se quhet Albin e m’duket se asht Kryeministër. Duroni se m’duket që ka me iu ra mirë edhe juve.

Mua jo!

Unë jam sot për nesër, por gjeneratat po vinë e atyne iu duhet ai, jo ju!

Çun Lajçi