Lajmet e fundit

Portalet Serbe!: Mbi 5 mijë Pjesëtarë Shqiptarë t’gatshëm të hyjnë në Mitrovicë, Preshevë dhe Bujanoc!

Advertisement

Serbia në rr ezik! Ushtria e shtetit të rrejshëm niset në ekspeditë në jug të vendit tonë! ZbuIohet pIani shokues i shqiptarëve”. Ky është titulli me të cilin dy portale serbe, “Srbija danas” (Serbia sot) dhe “Kurir” (Korieri) dhe me iIustrimin si ky lart, al armojnë serbët nga “rr eziku” i formimit të Ushtrisë së Kosovës.

 

“Formimi i të ashtq ushtri e Kosovës është krëcënim serioz për sigurinë e Serbisë! Shqiptarët janë të gatshëm që 5.000 pjesëtarë të këtyre f0rcave të amratosura t’i përdorin jo vetëm për ndërhyrje për pushtimin e veriut të Kosovës, por edhe për a gresion në jug të Serbisë, përkatësisht komunat Preshëvë, Bujanovc, Medvegjë, për realizimin e planeve të tyre separatistë, tërheqin vërejtjen bashkëbiseduesit”, shkruajnë këto media.

 

“P aniku e f rika”, të cilën ua përshkruajnë serbëve të Kosovës këto medie, në fakt duhet të jetë mu qëllimi i këtij shkrimi, i cili, në vazhdim, duke spekuluar në mënyrë më të paskrupullt, thotë: “Nga ana tjetër, serbët e Kosovës thonë se nga Prishtina tashmë po arrijnë paralajmërime se këto f0rca do të kenë të drejtë të lëvizin anembanë Kosovës, gjë që në popull shkakton p anik e f rikë nga vala e re e dh unës”, transmeton gazetametro.net.

Advertisement

 

Më pas citohet njëfarë eksperti për konfIikte, Dragan Simeunovic, i cili thotë se procesin e transformimit të FSJK-së në ushtri të Kosovës është vështirë ta ndalosh, sepse kjo përputhet me interesat e disa fuqive botërore, ndër të cilat edhe ShBA-së.

 

“Shqiptarët do të mund ta përdorin këtë ushtri, sidomos para hyrjes eventuale në NATO, jo vetëm për marrjen e veriut të Kosovë, por edhe për agresion në jug të Serbisë – komunat Preshëvë, Bujanovc, Medvegjë, për realizimin e planeve të tyre separatiste, tërheqin vërejtjen “eksperti” Simeunovic.

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

 

Ajo që është e nënkuptueshme e normale – që Ushtria e Kosovës të ketë të drejtë të lëvizë në mbarë territorin e Kosovës, për nënkryetarin e Lsitës serbe Igor Simic është “f rikë” për s erbët, “e cila kërkon vigjilencë”.

 

Ai beson se në Prishtinë e në qarqet ndërkombëtare “ekziston vetëdije e mjaftueshme që të mos ndërmerren aksione të tilla, sepse në këtë mënyrë drejtpërdrejt do të rre zikohet paqja e siguria e tërë qytetarëve”.
Citohet edhe njëfarë Orhan Dragas, ‘analist i sigurisë’, sipas të cilit transformi i FSK-së në ushtri do të ishte “rr ezik i madh për komunitetin serb, sidomos në veri të Kosovës”.

Advertisement
Advertisement