Lajmet e fundit

LAJMI I FUNDIT: Ukraina vendosë ti lëshojë υshtarët rυsë të zënë R0B, nëse nënat e tyre e bëjnë këtë veprim…!

 

Ministria e Mbrojtjes së Ukrainës përmes një njoftimi zyrtar ne web faqen e tyre kanë bërë të ditur se do të lirojnë të gjithë ushtarët rusë të zënë rob.

Mirëpo sipas njoftimit të tyre kjo do të bëhet vetëm nëse nënat e vetë ushtarëve vijnë në Ukrainë, konkretisht në Kiev, për ti marrë ata dhe për të bashkuar familjen.

‘E RËNDËSISHME! SHUME E RENDESISHME! Ne ju kërkojmë ta ndani këtë informacion me mijëra nëna fatkeqe ruse, djemtë e të cilëve u kapën në Ukrainë. Është vendosur që ushtarët rusë të robër t’u jepen nënave të tyre, nëse vijnë në Ukrainë, për ta në Kiev”, thuhet në këtë njoftim.

 

Madje ata kanë publikuar edhe hapat se çfarë duhet të bëjnë dhe si duhet të vinë në Ukrainë nënat të cilat duan të marrin të bijtë e tyre që janë zënë robër.

Ky është njoftimi për hapat:

“Çfarë duhet bërë për të rikthyer djalin tuaj nga robëria?

 

Duhet të telefononi numrin e telefonit të treguar në fletushka për të zbuluar nëse djali juaj është rob apo i v.dekur, duhet të shkoni në kanalin τeIe grσm
Ose telefononi linjën telefonike të Ministrisë së Mbrojtjes së Ukrainës – “Kthehuni gjallë nga Ukraina” në telefonat me shumë kanale.

Ose shkruani në postë:

νerηίs_iz_υkraίneθgmaίI.ςσm

 

Pastaj, nëse keni marrë prova se djali juaj është në robëri me ne, nënat e ushtarëve rusë duhet të shkojnë në Kiev”, thuhet në këtë njoftim.

Kujtojmë se prej të enjten bëhen 7 ditë prej kur ka filluar Iufta derisa ende nuk ka të dhëna zyrtare se sa ushtarë rus janë zënë rob nga Ukrainasit.