Lajmet e fundit

E FUNDIT/ Pasi Put.Ini Permendi Kosoven Me Shume Se 6 Here , Vjen Reagimi Prej SHBA-Se Te Cilet Thane Se..

Advertisement

 

-Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, ka thënë se Amerika është me Kosovën dhe Bo.snjën absolutisht, sipas saj nuk ka ndry.shuar asgjë në qëndrimin e pre.sidentit Joe Biden.Presidenti amerikan Joe Biden është “absolu.tisht”

 

i kosovarëve dhe boshnjakëve. Derisa fri.ka për ndonjë destabilizim eventual në Kosovë dhe Bosnje e Herce.govinë është rritur pas rrethanave të reja që kri.joi agresioni rus në Ukrainë, një për.sëritje e garancisë se këto dy shtete va.zhdojnë ta kenë në krah SHBA-në erdhi nga Shtëpia e Bardhë.Në një kon.ferencë për media, zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, është pyetur për ndi.kimin e Rusisë dhe Kinës në Ball.kanin Perëndimor.

 

“Rusia dhe Kina për.hapin shumë ndikimin e tyre në Ballkanin Perëndimor, ve.çanërisht në Bosnje e Hercegovinë dhe në Kosovë. Dhe presidenti është mik i bo.shnjakëve dhe kosovarëve. A mund t’i si.guroni njerëzit atje se Amerika është ende me ta?”, ishte pye.tja që mori Psaki.“Absolutisht.

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0
Advertisement

 

Ju lutem – ju lutem për.cilleni këtë drejtpërdrejt”, ishte për.gjigjja e shkurtë e saj.Ndërkohë, mbështe.tjen për këto dy shtete e garantoi dje edhe një lider perën.dimor. Kancelari austriak, Karl Nehammer, në kon.ferencën e tij për media në Prishtinë, tha se në rast të ndo.një cenimi të mundshëm të sigurisë, “Kosova dhe Bosnja e Hercegovina duhet ta dinë që s’janë ve.tëm”.

Advertisement