Lajmet e fundit

Dëshmia Tr.Ondit.Ëse E Punëtorit Të Fabrikës Së Sallamit: Produktet E Skaduara Po…

Advertisement

 

Shumë prej jush mund të jenë kurioz për të ditur se si prodhohet sallami. Ora News ka publikuar një dëshmi tronditëse në lidhje me atë që ndodh pas dyerve të fabrikave që prodhojnë sallam. Është pikërisht një punëtor që ka punuar në një prej fabrikave më me emër në Tiranë, ai që denoncon atë që e quan krim ushqimor.

 

Punëtori thotë se ka punuar në disa procese dhe se e di shumë mirë se si “funksionon” çdo gjë. Sipas tij, sallami i skaduar rietiketohet për te dalë përsëri në treg.
Punëtori i fabrikës: Sallamet vinin dhe i rietiketonin prapë.
Shtyp hape.siren rekl.amuese më poshtë dhe shikoni lajmin e plotë:

 

Gazetarja: I rietiketonin?
Punëtori i fabrikës: Po. Data e skandencës e ke parasysh? Në qoftë se sallami skadon për një muaj ato e vinin 5 ditë 7 ditë plus deri sa tëshitej.Gazetarja: Edhe lëkurën e derrit e përpunonin?

 

Punëtori i fabrikës: Po. Lëkura e derrit u bënte si kadaif. Ti shife sallamin, merr një sallam te popullori te salçiçet te çdo lloj sallami në qoftë se ke një të bardhë picul e vogël ajo është lëkura e derrit, ke proshuta te të gjitha.Përveç saj i shtohet edhe kockë e bluar. Punonjësi i fabrikës tregon se çfarë ka ndodhur kur nga neglizhenca harruan ta fusnin kockën e bluar në frigorifer.Punëtori i fabrikës: Kima se e quajnë kim ata, është kocka e bluar. Po ta lije në një vend të nxehtë në nxehtësi ajo u bënte gjak. Kocka e bluar u bënte gjak. Kur e kemi lënë njëherë te furra e harruam një natë u bë krejt gjak. Unë kam punuar te prodhimi te paketimi prandaj të thashë për etiketat.
Gazetarja: Po ky hot dog që reklamojnë?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

 

Punëtori i fabrikës: Ka më shumë kima. Kimaja është kocka e bluar. Nëse e ke parasysh ha një sallam tjetër një salsiçe tjetër që është me e shijshme se kjo, kjo nuk ka shije prej kimasë. Edhe kur skuqet bëhet i kuq fare, ajo është kimaja kocka e bluar.Shpesh fabrika ofronte 3 ose 4 kg sallam falas për punonjësit, por personi që solli këtë dëshmi shprehet se ai asnjëherë nuk e ka konsumuar por ia jepte qenve si ushqim. Gazetarja: Si e haje ti atë sallamin që të jepnin?
Punëtori i fabrikës: Nuk e haja, ia jepja qenit. Te shtëpia nuk e kam konsumuar fare, nuk kam lënë asnjë të shpisë.

Advertisement

 

Gazetarja: Që ta hante?
Punëtori i fabrikës: Jo. E nëse do flasim për AKU institucionin që është përgjegjës për sigurinë ushqimore, duket se ka vendosur për të mbyllur sytë përpara abuzimeve

Advertisement