Lajmet e fundit

TURP/ Letra e 16 kongresistëve amerikan ne favor te serbise – Heshtje nga Kurti e Vjosa Osmani. Ja cfare permban letra..

 

TURP/ Letra e 16 kongresistëve amerikan ne favor te serbise – Heshtje nga Kurti e Vjosa Osmani. Ja cfare permban letra…

-Diplomaci pasive: Osmani, Kurti e Gērvalla heshtin pēr letrēn e 16 kongresistēve amerikanē nē favor tē Serbisē.

 

Serbia i ka bindur 16 kongresistē qē t’i shkruajnē presidentit amerikan, Joe Biden, nē favor tē saj. Njē letēr e publikuar gjatē mbrēmjes sē tē shtunēs, e nēnshkruar nga 16 kongresistē, ka bērē qē gjithē mediat serbe tē lavdērohen pēr miqēsinē e pretenduar 140 vjeçare me SHBA-nē.

Se Kosova ka njē diplomaci pasive e dēshmon edhe heshtja e institucioneve tē Kosovēs, shkruan Demokracia.com. Qē nga e shtuna kur u publikua letra nuk ka pasur ndonjē reagim diplomatik nga presidentja Vjosa Osmani, kryeministri Albin Kurti apo Ministrja e Jashtme, Donika Gērvalla.

 

Ndēr tē paktēt qē kanē reaguar ka qenē ish-deputeti i Kuvendit tē Kosovēs, Faton Bislimi. A u ka shkruar tē 16 kongresistēve ame,rikanē, qē nēnshkruan letrēn drejtuar pre,sidentit Bi den, ku lartēsohej Serbia dhe paraqitej si njē vend mik e aleat i SHBA-sē qē nga Iuf,ta e Dytē Botērore e deri mē sot.16 kongresistēt e kanē lutur presidentin Bi den qē t’i thellojē edhe mē shumē lidhjet mes SHBA-sē dhe Serbisē.

Demokracia.com ka publikuar letrēn qē 16 senatorē ia kanē dērguar pre sidentit ame,rikan, Bi den.