Lajmet e fundit

Duhet Ta Dini Urgjent! Orizi Përmban Plastikë? Ja Si Ta Dalloni Menjëherë

Duhet ta dini urgjent! Orizi përmban plastikë? Ja si ta dalloni menjëherë

Në bazë të një raporti të fundit të “The Korean Times”, orizi kinez është shumë i rrezikshëm dhe ka përbërje plastike.
Duke analizuar raportin në fjalë, thuhet ndër të tjera se prodhuesit kinezë shesin oriz artificial, të bërë nga niseshteja e patateve dhe plastika, e cila avullohet me aromën e orizit në fund.

Pas hetimeve të mëtejshme për këtë çështje, u zbulua se orizi kinez përmban aq shumë plastikë, sa një qese plastike.
Për fat të mirë, ky oriz ndryshon nga ai i vërteti dhe kjo gjë mund të përcaktohet lehtësisht.
SHTYP/HAP HAPESIREN E MEPOSHTME REKL.AMUESE QE TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Po si mund ta dallojmë ne se kush është orizi i vërtetë nga ai plastik? Për këtë mjafton të ndiqni këto këshilla bazike:
-Shtypni disa kokrra orizi dhe shikoni ngjyrën që merr. Nëse bëhet pluhur i bardhë, është organik. Nëse lë njollë të verdhë, është plastikë.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

Testi i zjarrit- Hidhni disa kokrra oriz në zjarr dhe shikoni nëse ato digjen.
Nëse kjo gjë ndodh, keni të bëni me oriz “të rrejshëm”. Testi i ujit- Hidhni një lugë gjelle me oriz, në një gotë me ujë.
Për të qenë organik, duhet që kokrrat të bien në fund të gotës apo enës.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

Testi i mykut- Gatuani një grusht oriz, pastaj vendoseni atë në një enë plastike dhe lijeni për disa ditë në diell.
Orizi i vërtetë dhe organik, duhet të myket në 2 ditë; orizi plastik do të mbetet i njëjtë.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..