Lajmet e fundit

Nëse Konsumoni Vezë Cdo Ditë Trupit Tuaj Do Ti Ndodhin Këto 5 Mrekulli, As Që Keni Për Ti Besuar..!?

 

Veza gjen përdorim pothuajse kudo, gatim gjellërash, ëmbëlsira, maska bukurie etj, por ajo që e bën të veçantë janë vlerat e saj të shumëllojshme ushqyese. E pasur me amiinoacidee, vitamina, si kompleksi i plotë i vitaminës B, vitamna D dhe E, fosofor, selen, komplekse proteinike etj, ajo është një ndër produktet më të shëndetshëm që nuk duhet të mungojë kurrë në regjimin tuaj ushqimore.

 

Kur blini vezë, mundohuni të zgjidhni ato organike sepse nuk përmbajnë shtesa hor. monaalee. Përsa i perket ngjyrës ajo është në dorën tuaj, ndryshimi i vetëm vjen nga lloji i pulës, por ato kanë të njëjtat vlera ushqyese. Më pposhttë do të lexonii cilat janë 5 efektet e pabesueshme që i ‘’dhuroni” trupit tuaj nese konsumoni rregullisht vezë:

 

1.Do të ndiheni më aktivë: Nje vezë me madhësi mesatare plotëson rreth 15% të nevojës ditore për vitaminë B2, e njohur gjithashtu me emrin Riiboflaviinë. Ajo është një nga 8 vitaminat që ndihmojnë trupin të konvertojë ushqimin në energji.

 

2.Do të keni shikim më të qartë: Dy antiioksidanntët kryesorë që gjenden tek vezët, luteiina dhe zeakksantiina kanë efekt mbrojtës për sytë. Këta antiioksidanntë reduktojnë në mënyrë të ndjeshme riiskuun për degradiiminn makulaar dhe kataraktiin, që janë ndër shkaqet kryesore për demttim të shikimiit dhe verbbëriinë tek moshat e tretaa. Në një studim të publikuar në gazetën Amerikane Të Ushqyerjes Klinike, pjesemëarrsit që kishin konsumuar 2 vezë në ditë për 4 javë e gjysmë kishin rritje të nivelit të zeaksanttinees me 44-42% dhe të luteiinës me 28%.

 

3.Do të ndiheni më të ngopur: Vezët janë një burim shumë i mirë i proteinave, të cilat ju japin ndjesinë e ngopjes edhe kur keni ngrënë shumë pak.