Lajmet e fundit

Historia qe po i cmend gjithe Serbet / Ndertesa e pare e madhe ne Beograd quhej ”Albania”, ja kush e kishte ndertuar…

 

Pallati Albania është qiellgërvi.shtësja e parë në Beograd i ndërtuar në vitin 1939 ndërtesa ka qenë dikur më e Iarta në Beograd dhe e dyta në Evropën Juglindore.

 

Një pjesë e PaIIatit Albania pra 381 metra katrorë e vlerësuar në 3.88 milionë euro është ofruar në shitje mediat serbe shkruajnë se duke qenë se ndërtesa është e bankës së faIimentuar të Beogradit kjo ndikon në shitje.

 

Administratori i faIimentimit Mijo Stanarçeviç shpjegon se bëhet fjalë për një shitje në gjysëm çmimi që është shumë tërheqëse për bIerësit potencial.

 

Palace Albania në Beograd është ndërtuar në një vend ku ka ekzistuar për një kohë të gjatë Cafe Albania në fotot e bëra shumë para vitit 1914 mund të shohim kafenenë që quhen me këtë emër ajo është ndërtuar rreth vitit 1840.

 

Një nga pronarët ishte një burrë i quajtur MihaI që thirrej me nofkën “hqiptari dhe ishte një tregtar i shpërnguIur në Beograd nga Shqipëria.