Lajmet e fundit

Gjendet në malet e Shqipërisë dhe vlera e saj i kalon 1000$/kg, e dini si quhet kjo bimë?

 

Tartuf është një bimë e rrallë, që i ngjan patates e kërpudhës dhe ka shijen e djathit dhe qepë të vjetër. Kjo bimë gjendet edhe në malet Kelmendit, Dukagjinit dhe mbas majës së Cukit në Shqipëri.

 

Tartuf gjenden nën tokë në simbiozë me rrënjën e një barishte apo peme, dhe dallohen nga aroma e tyre. Ekzistojnë mbi 70 lloje të tartufit.Tartufi i zi një kilogram kushton deri në 1 mijë euro.Hap linkun re.klamues me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

 

Qen të trajnuar përdoren për të gjetur këtë “kërpudhë” të rrallë, Është e vështirë të gjesh, sepse rritet ekskluzivisht në male të larta me terren të egra dhe nuk mund të kultivohet artificialisht.

 

Përveç kushteve të veçanta të mbarështimit, tartufët kanë aromë unike që vjen me një përzierje të shiut dhe tokës së paprekur, e cila i jep një kontakt të veçantë çdo vakt me pak gram zhardhok kërpudhash.
Përveç vlerave gastronomike, tartufi janë gjithashtu shumë të shëndetshme, sepse ato rivendosin qelizat e trurit dhe forcojnë trupin.