Lajmet e fundit

Para se të flini vendosni një sapun poshtë çarçafit ne kete menyre, arsyeja do t’iu lëre pa fjalë..!?

 

Para se të flini vendosni një sapun poshtë çarçafit ne kete menyre, arsyeja do t’iu lëre pa fjalë..!?
Jo të gjithë arrijnë të bëjnë një gjumë të rehatshëm. Ka shumë njerëz që kanë vështirësi të flenë natën për arsye të ndryshme. Disa janë të shqetësuar dhe të tjerët nuk mund të gjejnë një pozicion të mirë.

 

Cilado qoftë arsyeja, gjumi i parehatshëm është shumë irritues dhe mund të ketë një efekt të rëndësishëm në jetën e përditshme.
Ndonjëherë ne mund të ndihemi të shqetësuar dhe kur kjo fillon të bëhet një situatë kritike, mund të përjetojmë simptoma të sindromës së këmbëve të shqetësuesuara (RLS).

 

Simptomat e kësaj sindrome janë dridhja e këmbëve, një nxitje e papërmbajtshme për t’i lëvizur ato dhe ndjesia e parehatisë për të pushuar. Simptomat janë më të rënda gjatë natës sesa gjatë ditës.
Njerëzit me RLS shpesh ndjehen të kufizuar sepse nuk mund të shkojnë më në kinema ose të udhëtojnë në distanca të gjata me tren ose aeroplan.

 

Shkaku i RLS është i panjohur. Ndoshta është për shkak të një çrregullimi të qelizave nervore të trurit që kontrollojnë lëvizjen dhe reflekset. Gjendja duket se është e trashëgueshme. Ndonjëherë është për shkak të niveleve të ulëta të hekurit ose një efekt anësor të sëmundjeve të tjera kronike siç janë dështimi i veshkave ose diabeti.