Lajmet e fundit

Sipas Thonjeve Tuaj..Ja 13 Probleme Shendetsore Qe I Keni Ne Trup..

Ja 13 probleme shendetsore qe i keni ne trup sipas thonjeve tuaj!!!

Nëse shikoni thonjtë tuaj, do të shihni një zonë të lehtë në pjesën e poshtme, këtë zonë të quajtur lunula. Ndryshimi në ngjyrën, formën dhe madhësinë e Lunula mund të tregojë jo vetëm që keni një sëmundje të veçantë, por edhe një predispozitë për të. Ky lloj i diagnozës ju ndihmon të njihni problemin shëndetësor në trupin tuaj herët dhe të merrni masat e duhura.

Cili gisht është i lidhur me cilin organ?
Ju mund të zbuloni se me cilat probleme shëndetësore po përballeni duke parë lunulën e thonjve.

Lunula në gishtin e vogël: Zakonisht duhet të jetë pothuajse e padukshme ose aspak. Gishti i vogël jep informacion në lidhje me funksionimin e veshkave, zorrëve të vogla dhe zemrës. Një lunulë e shkëlqyeshme mund të tregojë presion të lartë të gjakut.

Lunula në gishtin unazor: Ajo korrespondon me funksionimin e sistemit riprodhues dhe limfatik. Një lunulë e padukshme mund të tregojë probleme me metabolizmin.

Lunula në gishtin e mesëm: Kjo ka të bëjë me funksionimin e trurit dhe sistemit kardiovaskular. Mungesa e Lunula mund të tregojë probleme me enët e gjakut dhe presionin e lartë të gjakut.

Lunula në gishtin tregues: Mund të mungojë ose zvogëlohet dukshëm për shkak të mosfunksionimit të zorrëve, pankreasit ose sëmundjeve kronike të traktit të sipërm respirator.

Lunula në gishtin e madh: Kjo reflekton se si funksionojnë mushkëritë dhe shpretka. Isshtë më e madhja nga të gjitha lunulat dhe madhësia e saj nuk duhet të kalojë 25% të gjithë gjatësisë së gishtit. Severeshtë shumë e vogël tek njerëzit që pinë duhan ose kanë presion të lartë të gjakut.

Lunula shumë e madhe:

Lunulat konsiderohen të mëdha kur ato mbulojnë një të tretën (ose më shumë) të gishtit. Ato mund të tregojnë probleme me sistemin kardiovaskular, ritme të ndryshuara të zemrës dhe presion të ulët të gjakut.

Shpesh mund të shihet tek atletët dhe ata që aktivitetet e tyre kanë të bëjnë me shumë punë fizike. Nëse një person ushtron shumë, ata mund të duken më të mëdhenj nën stres të rëndë.

Çfarë do të thotë ndryshimi i ngjyrës Lunula?
Lunula gri: Tregon lodhjen ekstreme, problemet me tretjen dhe vështirësitë e mundshme për thithjen e lëndëve ushqyese nga trupi.
Lunula e bardhë: ashtë një shenjë e mirë pasi ka ngjyra natyrale. Lunulat duhet të jenë më të lehta se lëkura.

Lunula e purpurt: isshtë një shenjë e qarkullimit të dobët të gjakut, mungesës së oksigjenit në organe dhe inde. Kjo shpesh shoqërohet me marrje mendsh dhe dhimbje koke.
Lunula rozë (e kuqe): Mund të tregojë aktivitet të ulët fizik dhe probleme me mushkëritë.
Lunula e zezë: isshtë një shenjë shumë e rrezikshme dhe jo shumë e zakonshme. Zakonisht është shenjë e helmimit me metale të rënda