Lajmet e fundit

E madhja Hajrie Rondo ka 5 vjet që nuk është më/ Sëmundja e keqe e mori shumë shpejt artisten e madhe

 

Hajrie Rondo ka lindur në Delvinë në 1 mars të vitit 1951. Fillon me teatrin që në bankat e shkollës së mesme në Delvinë.

 

Për të realizuar dhe kompletuar këtë pasion për artin ishte natyrshme zgjedhja e Institutit të Larte të Arteve në vitin 1969. Diplomohet në Degën e Artit Dramatik në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) në vitin 1972. Dëshira e saj për teatrin dhe formimi po në atë vit të Teatrit “Bylis” të Fierit e bëjnë atë të zgjedhë këtë teatër për të punuar si aktore.

 

Roli i saj i parë në teatër do të ishte në dramën “Heronjtë e Linasit” e Sulejman Pitarkës (Artist i Popullit). Do të vazhdonin më pas rreth 130 role në teatër ku me falë përvojës së saj ajo ka ditur të luajë si në drama ashtu edhe në komedi.

 

Formimi i saj artistik i ka dhënë mundësi që ajo të dallohet edhe më tej me trupën e Teatrit të Fierit. Ka luajtur mbi 120 role kryesisht në teatër. Mund të përmendim këtu interpretimet e saj mjeshtërore në rolin e plakës në dramën “Gjëmimi i atij dimri” apo në monodramën “Klithma e një nëne të marrë” e shumë të tjera.

 

Roli qe i dha me shume fame eshte ai i Tanes. Sot behen 5 vite qe ajo nuk jeton me.