Lajmet e fundit

Nu tricionistja e njohur: Produkti i cili duhet larguar sa me pare nga ku zhina, sidomos per ato qe jane mbi 40 vjeçe

Advertisement

 

Nut ricionistja Diola Dosti foli për kolesterolin e keq në gj ak, i cila ndikon dë mton shën detin tonë dhe mund të shkaktojë edhe go ditje në zemër.
Sipas Diolës, ushqimet që duhen elim inuar nga dieta jonë janë mishi i kuq dhe kur të konsumohet të kons umohet i zier. Është sheqeri, ushqimet fast-food, buka dhe gjalpi i sintetizuar, si për shembull margarina.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

 

Advertisement

Nu tricionistja ka treguar edhe një eksperiment që ka bërë mar garinën dhe gjalpin natyral, ku i afroi të dyja tek disa milingona dhe ato shkuan të gjitha tek gja lpi natyral dhe jo tek gjalpi i fabrikuar.
“Margarina, gjalpi, flasim kryesisht për formën e sin tetizuar ose gja lpin e fabrikuar thënë ndryshe. Është një eksp eriment shumë interesant, e kam parë në rrjetet sociale, por edhe e kam provuar.
Kam marrë pak gjalpë natyral dhe pak margarinë dhe kam shkuar në një vend ku ka milingona dhe milingonat e kanë kaluar m argarinën dhe kanë shkuar tek gjalpi natyral sepse ato janë më të zgjuara se ne.

 

Gjalpi i tillë është gjalp i saturuar, me ynd yra të ngo pura, me yndyra që mund të shkaktojnë pr obleme me arte riet, kështu që është mirë të qëndrojmë larg.
Ndërsa në anën tjetër nëse do zgjidhnim formën naty rale të tij, do të ishte mirë, por jo çdo d itë”, është shprehur Adiola Dosti.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

 

Ajo ka treguar edhe disa nga ushq imet që ulin ko lesterolin e keq siç janë, xhinxheri, limoni, qepa, hudhra etj.
Gjalpi i tillë është gjalp i saturuar, me yndyra të ngopura, me yndyra që mund të shkaktojnë pro bleme me art eriet, kështu që është mirë të qëndrojmë larg. Ndërsa në anën tjetër nëse do zgjidhnim formën natyrale të tij, do të ishte mirë, por jo çdo ditë.

Advertisement
Advertisement