Lajmet e fundit

‘Burri im më bëri një foto në vitin 1992 dhe më tha se do të ishte NATA ime e fundit’, një his.tori hor.ror na ngrin zemrat çdo herë, dhe ja çfarë ndo.dhi me gruan në foto

Advertisement

 

Një histori e postuar vazhdimisht në Facebook shërben si një parala.jmërim për dhunën ndaj grave. Sa herë që le.xojmë këto fjalë zemrat na ngrijnë.
“Çdo vit në këtë ditë, dua të ndaj një pjesë të vogël të historisë sonë me shpresën se do të inkurajojë të tjerët.+
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

 

Më 1 shkurt 1992 u arratisa nga një martesë abuzive. Kjo foto është bërë një natë para se të ika. Nuk e di si mbijetova atë natë. Burri më bëri një foto duke më thënë se kjo ishte nata e fundit që do të kaloja në jetën time, ndaj donte që fëmijët e tij të kishin një kujtim për nënën e tyre. E madhja ishte katër, e vogla dy vjeç”, ka shkruar gruaja nga fot.ja e postuar në Facebook nga djali i saj Tim Sh.arp, i cili tashmë është një artist i njohur australian.
Nëna e Tim Sharpe ka shkruar: “Sinqerisht, nuk u kujdesa për veten. Isha shumë i rraskapitur dhe i lodhur nga gjithçka që kisha kaluar. Ika për s.hkak të djemve të mi. Nuk besoja se kishim një të ardhme dhe shpresë dhe nuk besoja se mund ta bënim fare. Por më duhej të provoja – për shkak të tyre. Më duhej të bëja më të mirën për t’i hequr dhe për t’i fshehur nga dëmtimi.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

 

Fillimisht jetuam sot deri nesër dhe unë u kujdesa vetëm për gjërat më elementare si ushqimi dhe uji. Përveç kësaj, Tim vuan nga autizmi dhe çdo ditë përpiqesha t’i gjeja atij një rreze dielli. Unë kam krijuar disa rregulla për veten time dhe i zbatoj sot.
1. Gjithmonë paguani faturat në fillim. Njerëzit gjithmonë do t’ju ushqejnë në vend që të paguajnë faturat tuaja. Dhe kështu ishte.
2. Ju bëni pazar vetëm një herë në javë, kështu që mund të jetë pak ndryshim të zbrisni në breg të lumit, për shembull, dhe të hani një qese .me patatina në plazh.
3. Sado e vështirë të jetë të kërkosh atë që të nevojitet, kur ta bësh, shumica e njerëzve do të përpiqen të nd.ihmojnë. Por njerëzit nuk lexojnë mendjet, ju duhet të kërkoni. Dhe gjithmonë kërkoni atë që ju nevojitet.
4. Jini gjithmonë mirënjohës për çdo shenjë të vogël vëmendjeje.

Advertisement

 

5. Një është numri më i vetmuar, por të paktën ju e keni të gjithë shtratin për vete. Ju jeni i vetmi kapiten i kësaj anijeje.
6. Burri i një miku më tha se situata do të përmirësohet çdo ditë. Në një nivel mikro, por do të përmirësohet. Nuk e besova. Nuk e mendoja se ishte e mundur. Por megjithatë, çdo ditë shkruaja një gjë të mirë që ndodhi, kjo ishte këshilla e tij. Disa ditë e kisha të vështirë të kujtoja se çfarë ishte më mirë sot se dje, por asnjë fletë e vetme nuk mbeti bosh.
7. Pavarësisht nga të ardhurat, çdo familje ka nevojë për një qen. Askush tjetër nuk do të jetë kaq i lumtur për ju, kështu që me vetëmohim do t’ju qeshë dhe do t’ju gëzojë dhe do t’ju bëjë të harroni gjithçka për një moment.
8. Nënat beqare kanë rritur krijesa të mahnitshme që nga fillimi. Unë jam i fortë, jam i pamposhtur dhe mund të bëj gjithçka. Unë jam një grua! Unë jam një nënë!

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

 

9. Rrallëherë vetëm një gjë shkon keq. Ndonjëherë janë tre, ndonjëherë më shumë. Trajtoni secilin individualisht dhe bëni më të mirën tuaj. Nuk do t’ju duket e drejtë, por kjo është jeta.
10. E vetmja gjë që ka rëndësi është familja. Është e vetmja gjë për të cilën ia vlen të luftosh. Dhe kur ke një fëmijë me autizëm, lufta është edhe më e vështirë dhe më e gjatë, por ti je i vetmi ekspert, ekspert dhe mbështetës për familjen tënde. Besoni në veten tuaj dhe do ta shihni, së shpejti do të ndaloni së luftuari, por gjithçka do të rrjedhë natyrshëm. Ju do të bëheni kryefamiljarë.
11. Pavarësisht se çfarë ndodh, jeta vazhdon. Ju ose mund ta shikoni duke kaluar ose të bëni një hap. Shkoni, hap pas hapi.
12. Çdo gjë është më mirë kur jeni duke notuar mbi ujë.

Advertisement
Advertisement