Lajmet e fundit

E qua.jnë pema e parave: Ku ta ruash këtë bar që të mbushet port.ofoli me para?

 

Kjo bimë shtëpie, përveç pamjes së saj të bukur, besohet se do t’ju sjellë një përmirësim të gjendjes tuaj financiare.
E njohur si pema e parave, Crassula është një nga më të njohurat dhe më të da.shurat e gjinisë Crassula që rritet si bimë shtëpiake. Rritja e kësaj bime është shumë e thjeshtë dhe e lehtë për tu mirëmbajtur. Përveç kësaj, krizantema e bukur është një bimë me jetëgjatësi, kështu që do të shijoni bukurinë e saj për një kohë të gjatë.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

 

Ndërsa rritet, pema e parave formon një pemë të dendur me degë që mbaj.në gjethe mishi, me shkëlqim dhe të lëmuar. Bima ka ngjyrë jeshile nefriti dhe shumë gjethe kanë një nuancë të kuqërremtë në buzë kur ekspozohen ndaj një burimi të fortë drite. Rrjedhat e reja do të kenë të njëjtën ngjyrë dhe strukturë si gjethet, dhe do të bëhen kafe dhe drunore me kalimin e kohës. Falë kësaj, një crassula mund të krasitet për të formuar një bonsai të shkëlqyer, veçanërisht nëse jeni fillestar.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

 

Sipas besimeve të ndryshme, legjendave dhe madje sipas bes.imeve feng shui, ekzistojnë dy lloje kryesore të “pemëve të parave”. Njëra është crassula (zakonisht e njohur si pema e parave japoneze) dhe tjetra është pachira (Pachira aquatica) (e njohur zakonisht si bima e parave). Të dyja bimët përdoren jashtëzakonisht gjerësisht në filozofinë feng shui të dekorimit të shtëpisë.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

 

Energjia e bimës së parave të feng shui vjen nga rrënjosje e mirë e saj dhe energjia e ngrohtë që shihet në gjethet e reja. Vendi ku do të vendoset impianti i parasë zgjidhet në mënyrë që energjia e rritjes të reflektohet në gjendjen tuaj bankare, sipas bindjeve.
Crassula është shumë e lehtë për t’u kujdesur – ajo ka nevojë për shumë dritë dielli dhe do të rritet shpejt, por nuk do të shqetë.sojë nëse ka pak hije shumëngjyrëshe. Pema Crassula është rezistente, e qëndrueshme, por ajo që duhet të keni kujdes është uji, kujdes nga sasitë. Nuk toleron lotim të tepërt, ndaj bëjeni vetëm kur të shihni që dheu në tenxhere është pothuajse i tharë.

 

Ju nuk keni nevojë për pleh shtesë për të rritur këtë bimë. Pema e parave japoneze ka nevojë për një hapësirë ​​me ventilim të mirë. Nëse. mund ta siguroni këtë, atëherë nuk do të ketë një temperaturë shumë të lartë në shtëpi që do të ishte fatale për bimën.
Megjithatë, duhet të keni kujdes që të mos jetë shumë ftohtë, një temperaturë nën 10 gradë Celsius nuk do ta vrasë bimën, por kjo temperaturë nuk është e mirë për të.
Pema e parave lulëzon herë pas here. Kushtet e mira të rritjes dhe pjekuria e bimës janë parakushte për lulëzimin dhe në këmbim do të s.hpërbleheni me lule të vogla t.ë bardha që shfaqen në fund të vjeshtës dhe në fillim të dimrit.