Lajmet e fundit

Bimë “të liga” që do t’ju ​​sjellin fat të keq: Mund t’i keni tashmë pranë…

Advertisement

 

Besohet se çdo bimë simbolizon diçka dhe ka një efekt të caktuar, dhe shumë nga këto besime kanë mbetur në mesin e njerëzve deri më sot.
Ashtu siç besohet se disa bimë sjellin fat dhe prosperitet ose kanë veti shëruese, ka edhe besime se disa bimë mund të sjellin fatkeqësi për ata që jetojnë me to.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

 

Për shembull, të gjithë e dinë se lisi dhe druri i qenit janë bimë të veçanta që janë sinonim i shëndetit, ndërkohë që shpesh mund të dëgjohen mite dhe legjenda për pemët individuale, të cilat do të fusnin frikë në kockat edhe të më trimave. Sllavët e lashtë thanë se disa bimë mund të jenë shumë të këqija, kështu që ato nuk duhet të rriten pranë shtëpisë së familjes.
Akacie / Thuhet se akacia nuk është një pemë e mirë. Të vjetrit thonë se nuk duhet të jetë afër shtëpisë. Ata e quanin “nerod” (“pa të korra”), dhe shartimi i kësaj peme konsiderohej përdhosje.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Advertisement

 

Mështeknë / Në mënyrë të ngjashme, maqedonasit besojnë se Jezusi u kryqëzua në një kryq thupër dhe për këtë arsye është një tjetër pemë e mallkuar. Frutat nuk hahen kurrë të freskëta, dhe vetë druri nuk pritet dhe as nuk përdoret për të ndezur zjarr. Nëse dikush pret “thupër”, thonë të moshuarit, do të sëmuret, do të ngurtësohet ose do të vdesë. Nëse një degë shkëputet vetvetiu, nga ajo pemë bëhen zgjedha ose varka me tezgjah.
Duke thirrur / Ndër sllavët e vjetër, si tek disa popuj të tjerë, quhet pemë demon. Lëvorja, gjethet, lulja dhe frutat përdoren në mjekësinë popullore. Në një pemë të thatë të quajtur, në dimër, rritet një kërpudha medicinale e njohur si veshi i Judës.

Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

 

Arrë / Arrat janë një pjesë integrale e shtrimit të tryezës së Krishtlindjeve dhe Krishtlindjeve. Është një pemë që shkaktoi shumë respekt, por edhe frikë te të parët tanë. Besohej se nuk ishte mirë të kishe një arrë pranë shtëpisë, si për shkak të damarëve që mund të shkatërronin shtëpinë, ashtu edhe për shkak të hijes që bënte në shtëpi, e cila besohej se parashikonte vdekjen. Në mënyrë të ngjashme, nuk është mirë të ulesh nën hijen e një peme arre.
Thuja / Thuja u mboll në një varrezë dhe larg shtëpisë sepse është helmuese. Kur është në oborr, ndikon keq tek fëmijët dhe shpesh sëmuren pa e ditur se çfarë është.

Advertisement
Advertisement