Lajmet e fundit

Kirurgu më i njohur i zemrës tregon se çfarë e shkakton së mundjen e zemrës në të vërtetë…!!

Advertisement

 

Ai pohon se ata ishin gabuar kur besonin se s.ëmundja e zemrës ishte shka ktuar nga kolesteroli i lartë i gja.kut.Ai thotë se trajtimi i zakonshëm përfshin medikamente për të ulur kolesterolin dhe një dietë pa yndyrna, por është joefektive. Ai thotë se trajtimi i sëmundjeve të zemrës duhet të ndryshojë pas zbulimit se sëmundja e zemrës është rezultat i infl amacionit në muret e arteries.Kolesteroli ndërtohet në muret e enëve të gjakut për shkak të inflamacionit, dhe kjo çon në sëmundje të zemrës.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

 

Nëse inflamacioni trajtohet, kolesteroli do të lëvizë lirisht në të gjithë trupin. Inflamacioni është mekanizmi mbrojtës i trupit ndaj një pu.shtuesi të huaj si vi.ruse, bak.tere dhe to.ksina dhe është e dobishme pasi mbron sistemin nga efektet e tyre n.egative.Inf.lamacioni kronik, shk.aktohet nga marrja e tepruar e karb.ohidrateve të thjeshta, të përpunuara shumë dhe vajra bimore omega-6, si luledielli, sojë dhe vaji i misrit. Marrja e përsëritur e ushqimeve të tilla, disa herë në ditë, për vite, çon në inf.lamacion të vazhdueshëm, kronik në trup.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Advertisement
Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

 

Konsumi i karbohidrateve të thjeshta siç është sheqeri, rritet niveli i sheqerit në gj.ak dhe pankreasi nxjerr insulinë. Këto vajra janë të rëndësishme, por ato duhet të jenë në një ekuilibër të duhur me omega-3. Prandaj, siç sugjeron ky ki.rurg i ze.mrës, e vetmja mënyrë për të mbrojtur veten dhe për të kufizuar këto efekte anësore është të përpiqeni të konsumoni më shumë ushqime natyrore, më shumë proteina dhe karbohidrate komplekse, si pemët dhe perimet me ngjyra.
Një dietë e tillë do të ndryshojë dëmin e bërë në arteriet tuaja dhe ju do të mbështetni shëndetin e zemrës, duke shmangur infl.amacionin dhe shumë nga pasojat e tij ne gative në shëndetin e përgjithshëm.

Advertisement
Advertisement