Lajmet e fundit

Ky foshnjë luftoi për jetën e tij për muaj të tërë, derisa një infermiere e bëri këtë…

Advertisement

Ky foshnjë luftoi për jetën e tij për muaj të tërë, derisa një infermiere e bëri këtë…
Vetëm në Pensilvani, SHBA, numri i foshnjave të varura nga opiati po rritet çdo ditë, me një rritje prej 250% midis 2000 dhe 2015. Foshnjat e varura nga opioidet janë r ezultat i nënave që marrin drogë gjatë shtatzënisë.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Advertisement

Këto foshnje prej muajsh luftojnë për jetën e tyre për të përballuar pasojat e varësisë. Gjendja e tyre quhet sindroma e abstinencës neonatale (NAS) dhe për shkak të kësaj, foshnjat duhet të kalojnë një program të përshtatur për varësitë.
Këtyre të rinjve u jepet një dozë e reduktuar e morfinës dhe metadonit oral. Trupat e tyre të vegjël kanë nevojë për kujdes më të butë dhe më të shpeshtë për të mbijetuar. Një infermiere në Spitalin Universitar Thomas Jefferson, Jane Cavanaugh ka filluar një program që kërkon vullnetarë.

Detyra e tyre është të përqafojnë dhe qetësojnë foshnjat e porsalindura që po kalojnë një krizë abstinence.

Advertisement

Advertisement