Lajmet e fundit

Pak njerëz e dinë se çfarë do të thotë kur një grua mban një unazë në qafë, e dinit ju?

Advertisement

Qoftë unazë martese apo unazë fejese, nëse mbahet në qa fë ka një simb olikë tjetër. Këto janë arsyet më të zakonshme pse shumë gra mbajnë një unazë në një gjerdan. Mbajtja e një unaze s i një varëse shpesh përdoret për arsye praktike, për shembull për shk ak të punës që e bën të pamundur të mbash bizhuteri në duar, por edhe për arsye shëndetësore.
5htyp hapësiren rek’lamuese më poshtë dhe lexoni lajmin e plotë

Advertisement
mgid.com, 793143, DIRECT, d4c29acad76ce94fgoogle.com, pub-2441454515104767, RESELLER, f08c47fec0942fa0

Njerëzit që vu ajnë nga artriti reumatoid shpesh nuk mund të mb ajnë bizhuteri në gishta, dhe për shkak të kësaj ata varin një unazë në qafë.Të njëjtën gjë bëjnë edhe personat që shtojnë në peshë ose kanë gishta të fryrë.Kur i premtoni ose i bëni një zotim një personi, në disa kultura unaza më pas ngjitet në një gjerdan dhe bartet rreth qafës.

Advertisement

Gjithashtu, ky mund të jetë një simbol i autenticitetit dhe i dëshirës së një personi për të treguar se sa i ndryshëm dhe i veçantë është.Shumë gra mbajnë unazat e nënës ose gjyshes në këtë mënyrë, të cilat ato i trashëguan. Nëse kjo unazë nuk u përshtatet, atëherë në vend të gishtit e vendosin në një gjerdan dhe e mbajnë si një kujtim të ve.çantë të një personi
Në këtë mënyrë unaza është edhe më afër zemrës, dhe në disa kultura unaza në gjerdan mbahej nga vejushat.Në fund, një unazë si varëse mund të jetë vetëm një trend që nuk ka pse të ketë një kuptim simbolik.

Advertisement
Advertisement
Advertisement