HOME

Bëjeni këtë lëvizje çdo natë para se të shkoni në shtrat, trupi juaj do të ndryshojë menjëherë

Nëse shpesh përpiqeni të shtriheni për të fjetur dhe nuk ju zë gjumi, nuk jeni vetëm. Shumë njerëz përpiqen vazhdimisht që të mund të flenë dhe kjo duket kaq shumë e vështirë.
Nga ana tjetër, kur kjo bëhet diçka shumë e shpeshtë, ju përfundoni duke u ndier vazhdimisht të lodhur gjatë gjithë ditës, të depresionuar dhe duke shtuar peshë kot së koti. Kjo është serioze.

Kryerja e disa ushtrimeve të yoga përpara se të shtriheni për të fjetur, do t’ju ndihmojë që të flini një gjumë të mirë.

Janë të gjitha mjaft të thjeshta, kështu që edhe nëse nuk keni bërë asnjëherë yoga dhe nuk e shihni veten si “fleksibël”, do të mund t’i kryeni këto pa problem.

Shumë studime shkencore kanë treguar sesa mirë i bëjnë shëndetit këto ushtrime. Kështu që përse të mos përfitoni?

Një prej ushtrimeve kryesore që duhet të bëni është që të shtriheni në dysheme dhe të mblidhni gjymtyrët, ndërkohë që të afroni dhe të mbështesni duart tek gjymtyrët.

Bëjeni këtë ushtrim kaq të thjeshtë çdo natë përpara se të flini dhe do ta shihni sesa mirë do t’ju bëjë për shëndetin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *