HOME

Çfarë po ndodh/ Serbia e para në listë për liberalizim të vizave nga Gjermania !! Ja në cilin vend rradhitet Kosova

Serbia radhitet e para neë mesin e shteteve, banorët e së cilës iu janë leshuar më së shumti viza nga Ambasada e Gjer manisë gjatë vitit 2020, derisa Kosova radhitet e nenta.

Diçka te tillë e ka bere te ditur Kryeshefi i Korporatës Sfidat e Mijë.vjeçarit për Kosovë, Petrit Selimi, përmes pub likimit të një grafiku.

Ne te tregohet se nga Beogradi per në Gjermani janë lë.shuar 2,024 viza per nje vit, ndërsa nga Prishtina në të njëjtin rela cion 792 sosh.

2020 ishte nje vit pandemik, por Gjermania prape seprape dha 30 mije viza per punetore te kualifikuar sipas A ktit të ri të Imigracionit.

Serbia eshte e para ne bote per nga numri i eks.perteve qe u larguan dhe u zhven dosën në Gjermani; Bosnja-7, Shqipëria-10 dhe Kosova-9 gjithashtu ne top 10-she, ka shkruar Selimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *