HOME

Cfare Tha Fishta Per Kosoven / A Jeni Bijte E Skenderbeut Apo Te Erdoganit ?

Një reagim i shkurtër për debatin mbi xhaminë e Pri.shtinës! Një vepër kulti nëse nuk ngrihet në paqe e mirëkuptim, ajo nuk është shtëpia e Zotit dhe si e tillë nuk mund të predikojë paqe e bashkim!

Se shqiptarët nuk kanë për të shkruar si dhe kosovarët nuk do të ndërtojnë ist.itucione të tilla se akademitë hanë gjellën e qenit kur i tepron i fqinjit!

Fishta e pat thënë: “Kur të përmendësh emrin Kosovë ngriju në këmbë!”

Edhe unë jam ngritur në këmbë gjithmonë kur kam shkruar apo kam botuar libra për Kosovë. I ima.gjinoi skenat makabre të luftës me serbët pushtues deri në kanibalizëm, kur qeveritë e civilizuara fërkonin sytë e dhjamosur nga miradinat dhe pikë përshtypje nuk i bënte gjaku shqiptar. I kam parë ato ske.na në veprat e Nusret Pllanës, Dibran Fyellit , Flori Bruqit. E u desh Amerika…bombardimet në Beograd dhe në selinë diplomatike të Kinës. Ndezën kosovarët sytë e shpresës në flakët e qirinjëve dhe i thanë botës se jemi stër.nipat e Gjergj Kastriotit, mbrojtësit e Europës dhe qytetërimit të saj, jemi bijtë e Nana Terezës, nanës së globit dhe kripës së dheut tonë e marshuan ato rrugëve e shesheve të Prishtinës e bota mbajti vesh e mori vesh! E pastaj u ngritën hoxhallarët e përandorisë së Lindjes që na kishin shpërfytyruar si komb dhe i ndynë këta figura sa bota mba.jti vesh dhe Kosovës ia kthej shpinën dhe e la në hije….e hija e samës mori frenat e kalit të drejtimit me tezakë, me fis e me flakë të djegë çdo vlerë intelektuale. U ngrit serbi e pushtoj medit e botës me themelet e krisht.ërimit të rodit serb në Kosovë e hoxhallarët pasi dërguan në Lindjen e Mesme 300 terrorista islamikë e fu.tën mjekrroshat deri në thembër këmbës dhe me pantallona të shkrurta, për tu treguar njerëzisë e grave me lot në sy për të humburit e dashur të tyre në luftë sesi i tundnin hallatet e terrorizmit islamik. Folën e nuk folën gji.ndja për këtë xhamë që po i vinte Kosovës më e rëndë se tufanet e ciklonet serbe. Për të iu larguar kristjanizmit serb, që i ka modifikuar kishat katolike shqiptare të Shën Palit në Iliri, kosovarët në vend e të gërmonin në ato the.mele dhe të dëshmonin rrënjët e tyre shkuan e ranë në prehërin e Erdoganit!

E sulmuan katedralen katolike në mes të Prishtinës, duke i quajtuar vël.lezërit tuaj autokton si thij serb e ndoshta më të zinjë se ata, por po ua kujtoj me zemër të lënduar disa thënje:

Mark Sopi në Kongresin Amerikan: “…nuk jemi komb musliman, por kemi bes.imtareë musliman, katolik dhe ortodoks!”
Dom Lush Gjergji, në Kongesin Amerikan: “Jam katolik, vëlla me musl.imanin ne tokën time që kur u lind Dardani!”

Dom Zef Pllumi: “Po ta gërvishësh pak vëllanë tim musliman del katolik!” Shkri.matrët e besimit musliman, Faik Konica, Ismail Kadare dhe Arshi Pipa kanë dëshmuar së tokën Shqipëri e Ko.sovë e kemi të ruajtur prej martirëve katolik që nuk pranuan të ndryshojnë fenë e tyre!

Dom Gjergj Meta: “Nëse në Europë do të shkojmë si katolik, kurr mos shko.fsha pa vëllanë musliman!” E asnjë hoxhë apo imam nuk i tha këto fjalë lapidare për shqiptarin që e don tokën e vet, por 800 xhami ndërtoj turku dhe asnjë shkollë,

asnjë spital asnjë rrugë dhe asnjë kanal, apo një kanal për të ju fundos një.herë e mirë sa mund të duhen 500 vjet të tjera të kujtohet dikush se këtu është varros një popull. Kaloni nga një urrenjtë në një urrejtje.

Ku është problem me xhaminë e Prishtinës që po e kundështojnë vetë, mendje të kthjellta të muslimanizmit dhe ato që rrokën pushkën e lirisë: Problemi është tek projekti që është i modelit turk si ajo e Tiranës dhe jo kundra
fesë islame. Do të kalojnë vite dhe shekuj, dhe diçka e tmerrshme do të da.lë në shesh se modeli turk i xhamive do të thotë se kjo tokë është turke se xhamia është turke, ky do të jetë argumenti i shkenctarëve pas dyqind vjetësh.
Kjo do të jetë shurja e ekzistencës së kombit shqiptar dhe ndarja e zon.ave mes Turqisë dhe Serbisë. Kështu o trangull anadollak duhet kuptuar kjo çështje, përpos se veprat si në Shqipëri e Kosovë bëhen pa transparence. O babikë po ta kesh njerin e ditur në drejtim, nuk do të eliminoj .samari i huaj. A mund të quhet vepër dhe shtëpi e Zotit, kur liria e saj cënon lirinë e tjetrit dhe aq më keq lirinë e vetë muslimanit të ndëruar të Kosovës?! Një ndërtim i tillë në atë mënyrë, siç tha një gazetar musliman në emisionin e Tv Dukagjinit se kjo xhami është politike dhe s’ka të bëjë me shpirtin e besimit dhe aq më keq po i bën karshillëk Katedrales së vëllezërve katolik. Ndërsa një komandant lufte tha se për kë duhet xhamia, kur n.ë perëndim dhe jo në lindje po na shkon rinia. Një fanatik që i ka fëmijët në Turqi dukej se ia kishte pirë ujët e këmbëve Erdoganit, duke e cilësuar si shpëtimtarin! Pytjen që kishte shtruar gazetari në fb ishte e gabuar. A .jeni dakort të ngrihet xhamia në Prishtinë apo Jo?! Iu përgjigjen 86% po. Kështu pritej kjo përgjigje se njerëzit nuk thellohen, por sikur pytja megjithëse me gojë u tha nga gazetari, të ishte: A jeni dakort që të ngrihet në Prishtinë xhamia me projetin turk, duke sfiduar studiot më të mira europiane dhe ato kosovare dhe me paret e Turqi.së pa transparencë?! Besoj se shifrat do të ishin përmbysur në favor të mos ndërtimit në këtë mënyrë që skllaveron një popull që e don besimin musliman dhe nderon besimin tjetrit e heronjtë e kombit që kanë qëlluar të jenë .katolik! Tani ka ardhur koha nëse nuk kërkon që kjo kohë të jetë shami e zezë për sytë e fëmijëve të tuaj të pohoni hapur: “Jeni stërnipat e Skënderbeut, bijtë e Nana Terezës apo të Erdoganit, perandorit të ri të fronit të Sul.ltanit?! Bac mos u shit për një thes miell se ai është helm!

Se shqiptarët nuk kanë për të shkruar si dhe ko.sovarët nuk do të ndërtojnë istitucione të tilla se akademitë hanë gjellën e qenit kur i tepron i fqi.njit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *