HOME

Deklarata ‘Bombastike’ e Ambasadorit Amerikan për Kosovën, reagon ashpër Vuçiq

Edhe kreu u shtetit serb, Aleksandar Vucic “i është përgjigjur” ambasadori amerikan në Serbi Kyle Sc.ott në deklaratën e tij se “Kosova është shtet sovran”, duke e “këshilluar” se “nuk je ti aty am.basador, që t’i korrigjish gazetarët”.

Megjithatë, Vu cic i ka dhënë të dre jtë ambasadorit të ShBA-ve në atë që.ndrim.

“Kjo është e drejtë e tyre, ata janë f uqi e madhe, por edhe e drejta jonë është që para të gji.thëve dhe para fuqive të mëdha ta mbrojmë qëndrimin tonë”, ka thënë kryetari i Serbisë sipas medieve serbe.

Ai ka shtuar se sikur të ishte i pranishëm do të reagonte, ndonëse me maturi, dhe ka kri.tikuar përfaqësuesin e qeverisë, i cili nuk ka reaguar.

“Nëse është qeveri e shtetit sovran, pse atëherë bisedojnë me Serbisë”, ka thënë Vucic, duke shtu.ar se është fjala për një fuqi të madhe dhe duhet të bi.sedojnë.

Ambasadori i SHBA-së në Beograd, Kyle Scott, ka dek.laruar dje se qeveria e Kosovës nuk është e ashtuquajtur, por Qeveri e Kosovës, dhe është shtet i pavarur dhe sovran, me përfaqësuesit e saj të zgjedhur.

Scott ka folur kështu në Qeverinë e Serbisë në py.etjen e gazetarëve se sa ka shpresë për paqe kur vazhdimisht i bëhet presion Serbisë për bisedime me ”të ashtu quajturën qeveri të Kosovës ku gjysma e udhëheqësve janë njerëz me dosje penale apo janë në procese gjyqësore”..

“Nuk është e ashtu quajtura qeveri e Ko sovës por Qeveri e Kosovës, ne e konsiderojmë Kosovën si shtet të pa varur dhe sovran. Ata janë përfaqësues të zgjedhur të Kosovës dhe me ta kemi kon takte, sikurse edhe me të gjithë përfaqësuesit e ndonjë shteti në rajon”, ka thënë diplomati amerikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *