HOME

Dua Lipa: Gjyshi im u pu shua nga puna se s’pranoi kërkesën e serbëve, të fa lsifikonte historinë e Kosovës

Artistja shqiptare, Dua Lipa, në një intervistë për revistën Rolling Stone në Amerikë nuk ka lënë pa përmendur edhe vendlindjen e saj, Kosovën.

Ajo ka folur për periudhën kur u transferua në Kosovë, si dhe momentet e tme rrshme që prindërit e saj kishin përjetuar nga serbët, duke u de tyruar të l argohen për në Mbretërinë e Bashkuar.

Revista amerikane gjithashtu ka dhënë informacion edhe për gjyshin e saj, historianit Seit Lipa, i cili dikur ishte edhe Drejtor i Institutit të Historisë në Prishtinë.

Dua ka kujtuar se si gjyshi i saj u pu shua nga puna nga serbët, kjo pasi nuk pranoi të rishkruante duke fa lsifikuar historinë ashtu siç kërkuan ata.

“Gjyshi im nga ana e babait tim po shkruante libra për gjithçka që po ndodhte. Kur ndodhi ok upimi, fo rcat serbe kërkuan që ai të rishkruajë historinë.

Ai nuk pranoi dhe ai humbi punën e tij. Kështu që është pjesë e asaj që unë jam dhe qëndroj pranë gjërave në të cilat besoj”, ka thënë Dua Lipa për “Rolling Stone”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *