HOME

E fundit Vjosa Osmani presidente – Ek sperti amerikan tregon pse ajo duhet të drejtojë shtetin në 5 vitet e ardhshme

Aktualisht vendi po drejtohet nga ushtruesja e detyrës së presidentes Vjosa Osmani, e cila këtë post mund ta mbajë deri në gjashtë muaj.

Emri i saj edhe më herët është la kuar për postin e presidentes së vendit. Të përshtatshme për këtë pozitë, kryeparlamentaren e Kosovës, e sheh edhe Alon Ben-Meir, profesor dhe ekspert amerikan për politikën dhe çështjet e Ballkanit në Universitetin e Nju Jorkut.

Duke folur për gazetën “Bota sot”, Ben-Meir ka thënë se Osmani do të ishte e përshtatshme që të shërbente si presidente për pesë vjet, për shk ak të përvojës së saj dhe faktin që nuk është e akuzuar për ko rrupsion.

“Në lidhje me Osmanin, unë besoj se duke pasur parasysh përvojën e saj, rininë dhe kuptimin e çë shtjeve dhe faktin që nuk është akuzuar për ndonjë akt kor rupsioni, ajo me siguri do të jetë e përshtatshme për të shërbyer si presidente për pesë vjet”, ka thënë profesori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *