HOME

E PAPRITUR:Vjen Lajmi Fundit Per Ish Presidentin Hashim Thaçi Nga Haga | A Do I Arrij Zgjedhjet E Shkurtit Ai?

E PAPRITUR:Ish Presidenti Hashim Thaçi Së Shpejti Do Të Lirohet Mirpo Me Disa Kushte | A Do I Arrij Zgjedhjet E Shkurtit Ai?

Para pesë ditësh, në adresën e gikqtarhit të Proce durës Paraprake në ShpeziaIe ka arritur një kërkesë nga avokati i ish-presidentit Thaçi, David Hooper. Ky i fundit, në një parashtresë të përbërë nga 28 faqe, ka radhitur argumentet që sipas tij janë determinuese për lirimin e përkohshëm të Thaçit.Në këto 28 faqe parashtresa, avokati Hooper ka listuar edhe kundërargumentet ndaj Pokurolsë së ShpezlaIlzur të Hagës, e që ishin parashtruar në fletë-a’hest si edhe në anekset e mëtejshme të bashkëngjitura në provat shtesë.

Hooper ka nënvizuar se Thaçi është i gatshëm t’u përmbahet kushteve të vëna nga Gikata, që përbëjnë një sërë masash që do të siguronin mbarëvajtjen e procesit gikqësor ndaj tij, si dhe prezencën e tij në seancat e mëtutjeshme.Hooper ka thënë se Thaçi mund t’i përmbahet kushteve si: aa’hlesti shtëpiak, dorëzimi i dokumenteve të udhëtimit, apo ndalimi për t’iu afruar vendeve apo personave të caktuar.

Për t’u zbatuar në përpikmëri këto masa, Hooper ka thënë se Gikata ShpezlaIe ka një autoritet të fuqishëm në Kosovë.“Neni 41 (12) i Ligjit të KSC-së parashikon një sërë masash ‘përveç paradubrgmit’ për të siguruar praninë e një të a’huzuari gjatë procedurave, për të parandaluar rivendosjen dhe / ose për të siguruar zhvillimin e suksesshëm të procedurave aktuale. Z.

Thaçi merr përsipër t’u përmbahet masave të tilla, në mënyrë të veçantë ose të kombinuar, duke përfshirë vendosjen në a’hlest shtëpiak, 79 dorëzimin e dokumenteve ndërkombëtare të udhëtimit, dhe ndalimin e afrimit me vende ose persona të caktuar dhe pjesëmarrjen nga QAP, etj. Në këtë drejtim, KSK ka një autoritet policor i provuar, efektiv në Kosovë”, theksohet në kërkesën e avokatit Hooper.

Përveç masave të propozuara nga mbrojtja, Hooper ka thënë se Thaçi është i gatshëm të pajtohet edhe me kushte të tjera të vëna nga paneli.Të njëjtat, siç ka thënë Hooper mund të përfshijnë ndalim të përdorimit të mediave apo aktivitetit politik.Madje, Hooper ka thënë se masat mund të zgjerohen deri në atë masë sa që Thaçi gjatë periudhës sa është në liri të përkohshme, apo a’hest shtëpiak, të jetojë në një shtet jashtë Kosovës, dhe jo fqinj me Kosovën.Në këtë kuadër, Hooper është zotuar se do të gjejë një shtet të palës së tretë, me pëlqimin e saj.

“Ndërsa mbrojtja pretendon se masat e përcaktuara në nenin 41 (12) janë të mjaftueshme, nëse Paneli dëshiron të vendosë edhe më shumë masa ose të kërkojë ndërmarrje të mëtejshme, atëherë Z. Thaçi është i gatshëm të pajtohet. Masa të tilla mund të përfshijnë, për shembull, një ndalim të përdorimit të medias ose aktivitetit politik dhe madje të shtrihen në një kusht që Z. Thaçi të banojë jashtë Kosovës, përsëri subjekt i kushteve të tilla si PTJ i konsideron të përshtatshme.

Nëse vendoset një kusht i tillë, mbrojtja është e sigurt se do të jetë në gjendje të sigurojë një shtet të palës së tretë, jo fqinje me Kosovën dhe të kënaqshëm për PTJ, së bashku me pëlqimin e atij shteti të palës së tretë për të lejuar qëndrimin e tillë dhe çdo udhëzim i gikatës”, thuhet në kërkesën e avokatit Hooper.Pjesa e kushteve dhe masave është pozicionuar në pjesën e dytë të parashtresës për lirimin e përkohshëm të Thaçit

.Në pjesën e parë, avokati Hooper ka shfaqur argumentet e tij në atë formë që kërkesa të konsiderohet e pranueshme nga gikata. Si rrjedhojë, Hooper ka përmendur edhe deklaratën e shpihunit shkelzen gashit për UÇK-në dhe gjendjen e krijuar më pastaj.Ai ka thënë se Thaçi s’kishte të bënte asgjë me intimidim të personave të caktuar, mirëpo se ishin vet elementetr adiqale brenda Vetëvendosjes që kulmuan me dorëheqjen e gashit nga pozita e këshilltarit të asaj kohe kryeministrit Kurti.Ndryshe, më 17 dhjetor është caktuar një seancë e re në Gjykatën Speciale ndaj ish-krerëve të UÇK-së që po përballen me a’huza përk ’rhime lutfse.E njëjta do të jetë seancë e llojit ku do të diskutohen të rejat e fundit mbi ecurinë e çështjes. Pra sic mund ta kuptojme deri me tani qe Z Thaci nuk mund ti arrij zgjedhjet e 14 shkurtit per fat te keq apo per te mire mbetet ne doren e popullit dhe votusve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *