HOME

Edhe eksperti i njohur Amerikan “godet“ Vuçiqin rreth hartës , Ja se çfarë i thotë

“Serbia sot nuk është e dobët, nuk kër cënon, por dhe nuk harron, dhe nuk do të le.jojë që 17 marsi të ndodhë përsëri”, ka shkruar Vuçiq mbi fotografinë, që e publikoi në llogarinë personale.
Deklaratën e presidentit serb e ka komentuar edhe eksperti i njohur amerikan për Ball.kanin në Universitetin Johns Hopkins, Daniel Serwer.

Duke folur për gazetën “Bota sot”, Serwer, ka thënë se Vuçiq e din që nuk ka asnjë mundësi që Kosova të kthehet në sovranitetin serb. Sipas tij, Vuçiq vetëm po bën thirrje për votuesit nacionalistë.

“Kjo më bëri të qesh, jo me gëzim. Nuk ka fare mundësi të kthehet Kosova në sov.ranitetin serb dhe presidenti Vuçiq e di këtë. Ai thjesht po bën thirrje për votuesit nacionalistë”, është shpre.hur profesori amerikan.

Ai e ka quajtur këtë provokim nga Beogradi, duke kujtuar se i tillë ishte edhe për.dorimi i termave nënçmues për shqiptarët.

Serwer ka kërkuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe nga Bash.kimi Evropian, që të reagojnë ndaj Beogradit, që marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë, duhet të praktikohen.

“Ka pasur shumë provokime nga Beogradi, përfshirë për.dorimin e termave nënçmues për shqiptarët. Është koha që Uashingtoni dhe Brukseli të reagojnë duke e bërë të qar.të që marrëdhëniet me SHBA dhe BE varen nga Beogradi, jo vetëm duke folur për marrëdhënie të fqinjësisë së mi.rë, por duke i praktikuar ato. E njëjta gjë duhet të vlejë edhe për Prishtinën”, ka thënë më tej ai.

Eksperti nuk sheh shenja se Vuçiq do ta njo.hë Kosovën para vitit 2022.

“Ai nuk ka treguar asnjë shenjë përgatitje për të njohur Kosovën para zgje.dhjeve të ardhshme presidenciale të Serbisë në 2022”, ka shtuar Daniel Serwer për “Bota sot”.

Gjestin e Vuçiqit, e ka quajtur dje provokim edhe eksperti i po.litikës dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në Universitetin e Oksfordit Richard Caplan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *