HOME

Ish-gjenerali serb: UÇK-në e krijuan ndërkombëtarët, Gjykata Speciale nuk do të d’ënojë asnjë shqiptar

Ish-gjenerali serb, Vladimir Lazarevic, i dënuar për kríme l ufte në Kosovë, ka thënë që Gjyakta Speciale në Hagë nuk do të d ënoj asnjë shqiptar. Lazareviç në kohë të l uftës në Kosovë, shërbeu si komandant i Korpusit të Prishtinës.

Në një intervistë për Kosovo-Online, ish-gjenerali serb ka folur edhe për zhvillimet e fundit në Kosovë, me theks të veçantë për Gjykatën Speciale në Hagë.

Ky thotë që nga ky o rgan i drejtësisë nuk pret që të vihet drejtësia në vend.

“Që të vihet në vend drejtësia, duhet një institucion i pavarur ndërkombëtar. Ka një milion prova. Çfarë duhet më shumë sesa fakti që Serbia lëshoi ​​nga b urgu më shumë se 2,000 t erroristë nën presíon, madje edhe ata gj yqet e të cilëve kishin mbaruar. Kush do ta kënaqë atë drejtësi? Dhe mijëra njerëz janë víktíma të tyre, si shqiptarë ashtu edhe serbë. Edhe sot, sa persona të zh dukur ende po kërkohen? Unë do të doja që drejtësia t’u jepej këtyre víktímave sa më shumë që të ishte e mundur, por unë jam thjesht s keptik në këtë pikë.”

Lazarevic është pyetur edhe për deklaratat e liderëve politikë në Kosovë ku kërkohet përgjegjësia nga shteti i tij për krímet e k ryera në Kosovë.

Sipas tij, përgjegjësia këto 20 vjet është kërkuar vetëm nga Serbia, ndërsa tani është kthyer vëmendja nga Shqiptarët.

Por ky thotë që nuk do të d ënohet asnjë shqiptar nga ndërkombëtarët pasi që janë vetë ata që e kanë krijuar UÇK-në.

“Për 20 vjet e më shumë, nën kujdesin e mentorëve të tyre, ata kanë përhapur historinë se ata janë pa m ëkat, se Serbia është përgjegjëse për gjithçka, dhe tani papritmas gjykata që është e tyre ka a kuza të rënda ndaj ish-presidentit të tyre, kryeministrit dhe zyrtarë të ndryshëm. Ata që mbeten pas, po përpiqen, nga njëra anë, ta ulin atë presíon dhe t’i ndihmojnë ata krímínelë, dhe nga ana tjetër, presíoni ndërkombëtar është i tillë që ata nuk do të lejojnë që UÇK-ja dhe anëtarët e saj të dënohen për disa kríme të rë nda. Sepse ata vetë krijuan UÇK-në.

Ish-komandanti i Korpusit të Prishtinës është shprehur që gjatë kohës së l uftës ka pasur një m ashtrim ndërkombëtar, duke përfshírë këtu angazhimin e misionit të OSBE-së, me Ëilliam Ëalker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *