HOME

Jetonin në mes të pyllit/ Elvis Naçi u jep fund vuajtjeve të 7 jetimëve, u thotë lajmin më të bukur të jetës

Teksa shumica e fëmijë e kalojnë kohën duke luajtur me lojëra online, 7 fëmijë jetim jetonin në mes të pyllit në fshatin Kamiçan të Elbasanit. Me ta jetonte edhe nëna e tyre Pranvera.

Rasti i 7 jetimëve dhe i nënës së tyre është trajtuar në emisionin ‘’ Shqiptarët për Shqiptarët. Nëna e tyre ka treguar në këtë emision jetën e vështirë që bëjnë.

Kurse vajza e madhe ka thënë:

Çdo ditë shkoj te varri i babit, i them pse na le vetëm? Mami është sëmurë, i them Zotit më merr mua.”
Banesa e tyre, e cila ishte mbi 100 vjeçare u shemb disa muaj më parë.

Nëna e 7 jetimëve ka thënë:

Ngrihem në mëngjes dhe fëmijët më thonë a ka bukë sot? (qan) U them sot nuk ka, nuk kam çfarë të bëj mami. Fëmijët e mi nuk kanë çfarë të hanë. Ça të bëj? Vjet më dhanë misër. Tre muaj e bëra bukë, pastaj mu mbarua. Atëherë fillova t’i zvogëloj kafshatën… i zvogëlova kafshatën e bukës kalamajve të mi! Nuk ka më keq. Çuni rri e rri dhe shtrëngon rripin e pantallonave, i dhemb barku për bukë… t’i ndash fëmijëve bukën çika- çika. Është krlm…’’

Por vuajtjet e tyre do të marrin, fund pasi emisioni “Shqiptarët për shqiptarët” së bashku me dy mërgimtarë nga Zvicra vendosën të bëjnë diçka për tra.gjedinë që përjeton çdo ditë kjo familje.

Elvis Naçi ka shkuar në çadrën, ku jeton Pranvera dhe u ka thënë të bëhen gati sepse do të ikin diku. Nëna dhe 7 fëmijët jetim do të bëhen me shtëpi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *